Јавна презентација прича о подграђу

Јавна презентација радова који су настали за време онлајн радионице дигиталног storytellinga биће одржана у уторак, 30. јуна, у 19 часова у Креативном центру „Простор” у Петроварадину, Београдска 11.
Podgrađe Petrovaradinske tvrđave Foto: Dnevnik.rs
Фото: Подграђе Петроварадинске тврђаве Фото: Дневник.рс

У оквиру презентације говориће учеснице радионице Бојана Каравидић из удружења „Субурбијум”, Катарина Дајч из удружења „Сценаторија”, као и предавач из италијанске организације „Мелтинг Про” Федерика Пеше.

Полазници storytelling радионице радили су на личним причама које их повезују с Градићем – подграђем Петроварадинске тврђаве, међу којима су били радници у култури, туризмолози, истраживачи и студенти који се Градићем баве дуги низ година.

Радионица је настала у оквиру пројекта „Stories behind cities” подржаног од Европске комисије – програма „Креативна Европа”, кроз који се истражује утицај који на развој идентитета градова имају њихови наративи, док је јавна презентација радова део пројекта „Будимо Градић 2020” који је подржао Град Нови Сад.

        Д. А.

 

 

Aradinski Petrov
28.06.2020 • 07:20
Samo prazna priča dokonih . Gradić je geto koji je ugušen od Novog Sada. Mnogima u NS je Gradić pretnja jer bi sa razvojem odcepio deo prihoda od novosadske zarade ugostiteljskih objekata.
EUR/RSD 117.3357
Најновије вести