ЈКП ЧИСТОЋА КУПУЈЕ НОВУ ОПРЕМУ Ускоро још нових подземних контејнера

Одлагање отпада у подземне контејнере уобичајена је пракса у деловима града где су махом стамбене зграде, а ЈКП „Чистоћа” недавно је расписало два тендера - за набавку таквих посуда и одговарајућих резервних делова.
1
Фото: Ј. Вукашиновић

И док је 20 милиона динара за куповину подземних контејнера обезбеђено од субвенција, набавку резервних делова финансира јавно комунално предузеће, које је за то определило 45 милиона динара, без ПДВ-а. 

За капиталне субвенције, које ће бити реализоване преко Управе за комуналне послове, „Чистоћа” ће из градске касе добити 220.467.660 динара, као и 20 милиона динара за увођење примарне сепарације отпада и набавку и постављање контејнера, што ће финансирати Управа за заштиту животне средине.

Како се из тендерске документације, објављене на Порталу јавних набавки може приметити, комунално предузеће купује 27 подземних контејнера, као и укупно 350 различитих резервних делова. Понуде на тендер за набавку и постављање подземних контејнера подносе се до 4. марта, односно резервних делова до 27. фебруара. 

Фото: Ј. Вукашиновић

Подсећања ради, за набавку различитих добара овогодишњим програмом пословања јавно комуналног предузећа предвиђено је укупно 681,2 милиона динара, од чега ће 240.467.660 бити обезбеђено од капиталних субвенција, док ће остале набавке финансирати „Чистоћа”. Од новца добијеног на име капиталних субвенција предвиђена је куповина радне машине телехендер (8,1 милион), мобилне станице за претовар отпада (25 милиона), два камиона за пражњење подземних контејнера (58 милиона) и исто толико аутосмећара (56 милиона), ауточистилице (19 милиона), булдожера (37 милиона) и 27 контејнера за примарну сепарацију отпада. Поједине инвестиције су у суштини наставак оних које су започете претходне године, док ће набавка булдожера, ове године бити реализована у износу од 13 милиона динара, а остатак 2025.

Фото: Ј. Вукашиновић

Осим новца за капиталне субвенције, које ће „Чистоћа” добити из градске касе, Нови Сад ће јавно комуналном предузећу за услуге из делатности, тачније одржавање хигијене и рад зимске службе, платити 700 милиона динара.

Текст и фото: 
Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести