ЈКП „ЧИСТОЋА” АНГАЖУЈЕ ПРИВАТНО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ За чување опреме и објеката намењено 35 МИЛИОНА ДИНАРА

Обезбеђивање имовине и објеката коштаће ЈКП „Чистоћа” 35 милиона динара, без ПДВ-а, на годишњем нивоу, односно то је процењена вредност недавно расписане јавне набавке.
а
Фото: Dnevnik.rs

Комунално предузеће овог пута ангажује приватно обезбеђење да чува Градску депонију, као и седиште предузећа на Сентандрејском путу, и то 24 часа дневно током целе године.

Како се из тендерске документације може приметити „Чистоћи” ће, као и ранијих година, бити потребно 29 радника, који ће бити ангажовани оквирно 61.560 сати годишње. Обезбеђење ће обилазити и штитити улазе, управне зграде, магацине, радионице, различиту опрему и запослене, а по потреби и механизацију на терену. Одабране фирме ће на захтев „Чистоће” о свом трошку, када и ако то буде потребно, морати да поставе систем за електронску верификацију припадника обезбеђења, који ће између осталог пратити њихове активности. Осим тога, како је наведено, уколико то од њих буде захтевано мораће да на објектима комуналног предузећа поставе опрему за детекцију покрета, а на „Депонији” и да користе термовизијску камеру за осматрање.

Имајући у виду да је реч о услугама чији обим није могуће прецизно утврдити, уговор за физичко и техничко обезбеђење имовине и објеката градске „Чистоће“ биће закључен на процењен износ јавне набавке, 35 милиона динара, с тим да је плаћање предвиђено по обављеном послу. Стваран, однсоно, како је објашњено, реализован обим услуга (радних сати) биће дефинисан у складу с потребама комуналног предузећа, до, уговорене вредности.

Фото: Dnevnik.rs
„Чистоћи” ће, као и ранијих година, бити потребно  29 радника, који ће бити ангажовани оквирно 61.560 сати годишње. Обезбеђење ће обилазити и штитити улазе, управне зграде, магацине, радионице, различиту опрему и запослене, а по потреби и механизацију на терену

Није згорег напоменути да је градска „Чистоћа“ ранијих година сарађивала с фирмама „Ипон безбедност” и „Г4С сецуре солутионс”, и ангажовала их између осталог и за чување комуналне опреме.

Понуде на тендер подносе се до 3. новембра, након чега ће руководство јавно комуналног предузећа  донети одлуку о додели уговора или пак обустави поступка.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести