Како се прикупља и троши еко-динар

Трибина на тему „Финансирање заштите животне средине у Новом Саду” одржаће се сутра од 10 часова у просторијама „ОК клуба” Канцеларије за младе града Новог Сада на Спенсу (први спрат).

Програм је намењен младима од 15 до 30 година, пошто је жеља организатора да се управо та старосна група информише о процесима доношења одлука, али и да се оснажи и подстакне да се укључи у развој јавних политика, усмерених на заштиту животне средине и одрживи развој.

Разговор ће водити председник Удружења „Инжењери заштите животне средине” Игор Јездимировић, који ће говорити о томе које потребе има град када је у питању унапређење животне средине, затим како се при­купља и троши еко­лошки динар у Новом Саду.

Осим тога, млади ће моћи да се информишу и о Програму коришћења средстава тог фонда, али и да дају предлоге на који начин је могуће укључивати грађане у његово доношење.

Заинтересовани могу да се пријаве путем мејла иззснс­гмаил.цом, наводећи име, презиме и контакт телефон.

Разговор се реализује у оквиру пројекта „Млади у заштити животне средине”, који је подржала Градска управа за спорт и омладину, у оквиру реализације Локалног акционог плана Политике за младе града за 2018. годину. Организатор је Удружење „Инжењери заштите животне средине”.

        И. М.

EUR/RSD 117.1952
Најновије вести