Биг дечје лето: Богат едукативно - креативни програм

НОВИ САД: Највећа дечја манифестација, „Новосадско Биг дечје лето”, отворена је у недељу, а летње дружење с малишанима се ове године одвија под слоганом „Када казаљке крену унатрашке”.
big decje leto
Фото: Dnevnik.rs

Богат едукативно-креативни програм одвијаће се на више локација: у Галерији Матице српске, Дечјем центру „Уча”, Дечјем едукативном клубу „Школарко”, Центру за образовање „Кефало”, ПУ „Dreamland” и „Роботикс центру”, док ће спортско -рекреативни програм бити одржан у плесном студију „Fusion Dance”, Капуера академији и у Адреналин парку „Земља чуда”.

Ове недеље малишане очекује богат културно-уметнички програм на више локација у граду.

ПУ „Dreamland” (Марка Миљанова 8), у среду, четвртак и петак, од 10 до 12 часова, нуди деци прилику да заплове у свет мора и океана, упознају различите културе наше планете и упознају се с химнама и заставама неких од европских земаља.

У „Роботикс центру” (Дунавска 23), од 17 до 20 часова, у среду ће се причати о животињама, у четвртак ће се учити како се бори против ветрењача, а у петак шта је то сателит и чему служи. Током сва три дана програма, малишани ће склапати лего коцке на задату тему.

Тржни центар „Биг” у четвртак од 18 часова најмлађим посетиоцима пружа могућност да уживају у позоришним представама, ликовним и музичким радионицама, креативно-едукативним садржајима и играма-разбибригама за целу породицу.

У Галерија Матице српске ће у четвртак од 11 до 13 часова с малишанима разговарати о томе како испуљавају слободно време, уз подсећање на то како су се деца забављала у прошлим временима.

У петак ће бити речи о кућним љубимцима, а у креативном делу најмлађи суграђани ће имати прилику да од глине праве скулптуре својих љубимаца.

И. М.

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести