Обновљени уговори ОПЕНС-а с 42 омладинске организације

НОВИ САД: Конференција ОПЕНС2019 на којој су обновљени уговори са 42 омладинске организације које од 2017. године спроводе 46 програмских активности, одржана је у Мастер центру Новосадског сајма.
vucevic opens
Фото: novisad.rs

Присутнима су се том приликом обратили координатор ОПЕНС 2019 Вукашин Гроздановић, помоћница Министра културе и информисања Републике Србије Асја Драча Мунтеан, помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину Драган Милић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Није поента само у 2019. години и овој престижној титули, већ је то изврсна прилика да утемељимо фундаменталне ствари за омладинску политику и да их унапређујемо у наредним годинама. Веома сам поносан што у Новом Саду омлдинске организације креирају политику за младе, и то је континуиран и системски процес. Сви делујемо заједно, а резултат таквог деловања је и освајање саме титуле. Циљ нам је да позитивну причу из Новог Сада проширимо и на друге градове у Србији, нагласио је Вучевић.

Помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину честитао је организацијама које су обновиле уговоре и пожелео им пуно успеха у реализацији програма. Он је рекао да је у 2018. Покрајинска влада подржала ОПЕНС с 22 600 000 динара, и најавио да ће се таква подршка наставити.

Према речима Вукашина Гроздановића у предузетим програмским активностима Омладинског савеза удружења „Нови Сад Омладинска престоница Европе – ОПЕНС 2019“ је, само током 2018. године, учествовало 75.000 младих. Како је

Фото: novisad.rs

најавио за период од три године на различите начине ОПЕНС ће укључити преко пола милиона младих из целе Европе.

Прошле године је за реализацију пројеката издвојено преко 40 милиона динара, а ове године ћемо издвојити преко 90 милиона. Партнерство с организацијама је битно јер су оне са нама од почетка, када смо писали апликацију, па је ред да је заједнички спроводимо. Увели смо строжији систем евалуације и финансијске контроле пројеката, јер желимо да поставимо стандарде и покажемо зашто смо Омладинска престоница Европе. Ове године биће много обука јер треба да градимо капацитете организација, истакао је Вукашин Гроздановић и нагласио да је ОПЕНС подржан од Републике, Покрајине и Града, те да ће преко 350 милиона динара бити уложено у њихове активности у 2019. години.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести