Албанци каменовали Србе, троје повређено, један ухапшен 

КЛИНА: Троје Срба је повређено када су их Албанци гађали каменицама по повртку са црквеног обреда у Петричу, код Клине, на Косову и Метохији, док је један ухапшен. Ухапшени Србин се сумњичи за наводни масакр 1999. у селу Клина, а теже повређени Р. К, којег су каменовали Албанци налази у болници у Пећи и да је његово стање стабилно, пише приштинска Коха. 
1
Фото: Tanjug

Албанци су најпре блокирали пут Србима ка цркви Свете Тројице у Петричу, а након што им је полиција омогућила пролаз, при повратку са обраде Албанци су их сачекали и гађали камењем. 

Албанци су се, наиме, поново окупили испред цркве и опколили расељење Србе гађајући их камењем и називајући их погрдним именима.

Расељени Срби су се разишли уз помоћ полције, а један од њих који је задобио повреде главе од каменице пребачен је у пећку болницу.

Како Радио Гораждевац сазнаје Србин који је ухапшен је осумњичен за наводни ратни злочин почињен 1999.

За његово здраваствено стање се каже да је стабилно.

Полиција је навела да је у току истражни поступак како би идентификовала и ухапсила особу која је повредила Р.К.

У саопштењу полиције стоји да су Срби, након обреда, 13:50 у пратњи Косовске полиције спроведени у правцу Пећи.


Јевтић:Спречавање расељених да посете цркву сраман чин

Блокада пута и спречавање расељених да барем на један дан посете цркву Свете Тројице у селу Петрич, код Клине, је сраман чин који не доноси ништа добро никоме ко живи на Косову и Метохији, оценио је министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић.

Јевтић је навео да је то недопустиво, те да се инцидентима као што је данашњи, када је од јутрос педесетак Албанаца возилима блокирало прилаз цркви Свете Тројице и сличним, једном мора стати на пут.

Додао је да је жалосно то што ово није једини инцидент овакве врсте, већ да се овако нешто често понавља.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести