Дачић: Фајон сама себе дисквалификовала

Нема потребе да било шта тражим или захтевам, јер је европосланица Тања Фајон сама себе дисквалификовала као објективног посредника међустраначког дијалога , рекао председник Скупштине Србије Ивица Дачић
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

БЕОГРАД: Нема потребе да било шта тражим или захтевам, јер је европосланица Тања Фајон сама себе дисквалификовала као објективног посредника међустраначког дијалога, рекао је данас за Танјуг председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Дачић је тако реаговао на данашње наводе Фајон да је он тражио њено изузеће као посредника ЕУ у дијалогу власти и опозиције, а што јој је, како је рекла, пренео Дејевид Мекалистер.

“Ја тек треба да обавим разговор са (председавајућем спољнополиитчког одбора ЕП Дејвида) Мекалистером следеће недеље о модалитетима и свим отвореним питањима даљег наставка међустраначког дијалога”, рекао је Дачић.

Он је истакао да није никаква тајна да се велики број политичких странака негативно одређује према досадашњој улози Тање Фајон, зато што се, како каже, јасно својим поступцима стављала на страну неких опозиционих странака.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести