Градоначелници Крагујевца и Пирота поднели оставке

КРАГУЈЕВАЦ: Градоначелник Крагујевца Никола Дашић саопштио је данас да је поднео оставку на ту функцију, због захтева опозиције и како би омогућио одржавање избора.
e
Фото: TANJUG/ ALEKSANDAR ĆIRIĆ/ nr

Дашић је на конференцији за новинаре рекао да у Крагујевцу има доста да се ради у наредном периоду и да је са сарадницима одлучио да "прекине агонију коју прави опозиција, како би се на изборима показало још једном коме већинску подршку дају грађани Крагујевца" и да би што пре могли да наставе даље да раде на развоју града.

"Крагујевац чекају велики пројекти које смо ми започели, реконструкција Клиничкoг центра, нови трг, северна обилазница и стадион „Чика Дача“, као и пројекти о којима ће се тек чути током јесени", најавио је градоначелник.

На данашњој седници Скупштине града констатована је оставка градоначелника Дашића, који ће град водити наредних 30 дана. Након тог рока, биће изабран привремени орган града, до одржавања локалних избора.

Дашић је новинарима рекао да је као и већина његових колега из осталих градова у Србији, оставку поднео зато што им је, како је истакао, преко главе да трпе терор оних који за своје градове и општине никада ништа нису урадили, а константно врше притисак на актуелну власт.

"Крагујевац је град се који у последње три године убрзано развија у сваком погледу...Када већ опозиција упорно тражи изборе, па добиће их. На крају крајева ти избори ће помоћи да се подсете они који су заборавили једну основну политичку лекцију, а то је да се власт преузима само већином добијеном на изборима, а не блокадама и иживљавањем над другима. И ми смо као напредњаци били у опозицији, али никада нисмо ломили, блокирали и правили хаос", истакао је Дашић.

Фото: TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/ nr

Градоначелник Пирота Владан Васић поднео оставку, локални избори и у Пироту

ПИРОТ: Градоначелник Пирота Владан Васић  поднео је јутрос оставку на функцију градоначелника, па ће и у Пироту у децембру бити одржани локални избори, који јетребало да буду одржани наредне године.

"Наш град очекује период убрзаног развоја и важних одлука, а за све то је потребно потврдити јасан легитимитет носиоца политичких функција. Такође сматрам да је одржавање локалних избора у истом дану са парламентарним изборима уштеда времена и новца мојим грађанима", наведено је у тексту оставке који је прочитала председница Градске скупштине Милена Димитријевић.

Одборницима Градске скупштине обратио се и градоначелник Васић, који је рекао да је редовни локални избори у Пироту требало да буду одржани наредне године и додао да нема смисла у неколико месеци ићи и на парламентарне и локалне изборе.

"То је један од разлога што сам дао оставку, а то су учиниле и многе моје колеге широм Србије. То је једна врста политичког договора. Велика странка мора да има политичке договоре и важне одлуке", истакао је Васић.

Додао је да је за њега потпуно свеједно да ли ће избори бити у децембру или у марту и да неће да купује три-четири месеца власти.

Васићу је ово био пети узастопни мандат на челу Града Пирота.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести