Хоти: Сусрет са српском делегацијом само због узајамног признања

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти изјавио је и вечерас да се приштинска делегација са представнцима Београда у Вашингтону састаје ''''само због узајамног признавања''''.
avdulah hoti
Фото: Youtube Printscreen

Хоти је за телевизију ''''Кљан Косова'''' из Вашингтона поновио да је узајамно признавање једина формула за нормализацију односа, иако је председник Србије Александар Вучић упозорио да се, уколико се питање признавања независности Косова стави на сто на прелиминарном билатералном састанку, састанак 4. септембра уопште неће догодити.

"Са Србијом се састајемо само због узајамног признавања, не састајемо се због других ствари. По савету наших међународних пријатеља, у овом случају САД, заседамо да се договоримо о агенди економске сарадње, али све је у функцији нормализације односа, што значи узајамно признавање", истакао је Хоти.

Он је истакао и да не постоји друга формула, што је, како је додао, јасно стављено на знање од првог дана рада владе привремених приштинских институција, пренело је Косово онлајн.

"На самиту у Паризу, као и у комуникацији коју смо имали са главним центрима у ЕУ, али и у САД, рекли смо да је узајамно признавање једино решење за нормализацију односа Косова и Србије. Верујем да је такав приступ сада потпуно јасан нашим међународним пријатељима", рекао је Хоти.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести