Избор Лашета показује искрено опредељење ЦДУ за снажнију ЕУ

БЕОГРАД: Интернационални секретар СНС и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, учествујући на дигиталном партијском конгресу Хришћанско-демократске уније (ЦДУ), владајуће немачке партије, честитала је Армину Лашету избор за новог шефа те странке.
j_joksimovich51
Фото: Танјуг (Видео)

Јоксимовић је, у честитки, изјавила да избор Лашета показује искрено опредељење чланова ЦДУ за снажнију ЕУ, за стабилност и преузимање додатне одговорности за обликовање Европе у време после пандемије ковид-19, за отпорнију и инклузивнију Унију.

Такође, изразила је наду да ће Западни Балкан и политика проширења ЕУ и даље бити једна од најважнијих за ревитализовање саме Уније.

У одговору ЦДУ истакнуто је да је Западни Балкан дефинитивно важан део ревитализоване Европе, а на српском језику додато: "Пуно поздрава из Берлина!“, саопштено је из кабинета министра за европске интеграције за Танјуг.

Лашет, актуелни гувернер покрајине Северна Рајна Вестфалија, изабран је данас за шефа ЦДУ, странке Ангеле Меркел, победивши у другом гругу гласања са 521 гласом у односу на 466, колико је добио други кандидат Фридрих Мерц.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести