КО ЋЕ ЧИНИТИ НОВУ ВЛАДУ Кладионице нуде одговор ОВО ИМЕ ЋЕ ВАС ШОКИРАТИ

Народна скупштина биће конституисана у уторак, што значи да би по закону нова влада требало да буде формирана најкасније почетком маја.
vlada srbije nemanjina 11 DN
Фото: Dnevnik.rs

Подсећања ради, законски рок за формирање владе је 90 дана од конституисања Народне скупштине, с тим што је председник Александар Вучић најавио нову владу већ до средине марта.

Увелико су кренуле калкулације о премијеру и министрима због чега су кладионице избациле најновије квоте у вези са новом владом Србије.

Најнеизвеснија трка за премијера

Истине ради, квоте за премијерско место се нису мењале у односу на претходни период. И даље је најмања квота (1.80) на Ану Брнабић да буде нова-стара премијерка, иако је Вучић недавно рекао да ће тешко остати на том месту. Други фаворит за премијера је досадашњи министар одбране Милош Вучевић са квотом 1.90, а трећи Синиша Мали чија је квота 2.50.

Чини се да ће подједнако бити занимљиво и ко ће бити министри у новој влади.

Кладионице врло малу квоту дају на то да ће Вучевић остати министар одбране - свега 1.30. Интересантно, по букмејкерима после Вучевића највише шанси да буде на челу одбране има Горан Весић са квотом 2.50, а на трећем је Бранислав Недимовић чија је квота пет.

Весић је и даље први кандидат да остане министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктура са квотом 1.30, следи Томислав Момировић са 2.70 и Александар Антић са квотом 10.

"Гужва" за пољопривреду

Први фаворит за министра пољопривреде је Јелена Танасковић која је била на челу овог сектора и у последњих годину и по дана. Њена квота је 1.30. Занимљиво, следи Дејан Булатовић, бивши потпредседник ССП Драгана Ђиласа, који се на овим изборима нашао на листи СНС са квотом 2.50, док је Бранислав Недимовић са квотом пет на трећем месту.

И Маја Поповић је виђена за нову-стару министарку правде, пошто јој букмејкери дају квоту 1.50. Изненађење представља Владимир Ђукановић који је доспео на листу и налази се на другом месту са квотом 2.50, а Никола Селаковић трећи са квотом три.

Занимљив предлог за министра здравља

Најмању квоту од свих кандидата за министре има Даница Грујичић да ће остати министарка здравља - свега 1.15, што значи да јој дају највеће шансе. Није много велика квота ни на бившег министра здравља Златибора Лончара да ће се вратити на то место - 2.50.

Занимљиво, на кладионицама се појавио и Бранимир Несторовић из "Ми - Глас из народа", који је на трећем месту за ову функцију са квотом 5.50.

Кладионичарски зицер је и останак Братислава Гашића на челу МУП-а - 1.20. Квота на Александра Вулина као новог министра унутрашњих послова је 3.50, на Ивицу Дачића шест.

Коначно, Маја Гојковић има квоту 1.25 да остане на челу министарства културе, док је глумац Лазар Ристовски други фаворит са квотом 2.70. Следи Наташа Тасић Кнежевић чија је квота пет.

Фото: Vlada Srbije

Кладионичарске квоте на чланове нове владе


Премијер:

Ана Брнабић 1.80

Милош Вучевић 1.90

Синиша Мали 2.50


Министар одбране

Милош Вучевић 1.30

Горан Весић 2.50

Александар Вулин 2.50


Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Горан Весић 1.30

Томислав Момировић 2.70

Александар Антић 10


Министар пољопривреде

Јелена Танасковић 1.30

Дејан Булатовић 2.50

Бранислав Недимовић 5.00


Министар правде

Маја Поповић 1.50

Владимир Ђукановић 2.50

Никола Селаковић 3.00


Министар унутрашњих послова

Братислав Гашић 1.20'

Александар Вулин 3.50

Ивица Дачић 6.00


Министар здравља

Даница Грујичић 1.15

Златибор Лончар 2.60

Бранимир Несторовић 5.50


Министар културе

Маја Гојковић 1.20

Лазар Ристовски 2.70

Наташа Тасић Кнежевић 5.00


Блиц

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести