МИЛИВОЈЕВИЋ: Народна воља потврђена 17. децембра, то се не може променити чак ни на силу

БЕОГРАД: Народна воља је већ потврђена на изборима  у Србији 17. децембра, и то не може да се промени чак ни на силу, рекао је данас каријерни дипломата Зоран Миливојевић поводом изјаве председника Србије Александра Вучића да неће дозволити опозицији окупљеној око листе "Србија против насиља" да украде народну вољу. 
Diplomata Zoran Milivojević Foto: Tanjug/video
Фото: Дипломата Зоран Миливојевић Фото: Танјуг/видео

Он је за Танјуг нагласио да је победа листе око СНС довољно убедљива, као и да је потврђен пун легалитет и легитимитет и досадашње и будуће власти.

"Ови покушаји када је реч о Београду могу само да штете самој опозицији јер они ипак имају обавезу према својим бирачима, и мислим да на овај начин нема никакве шансе да се освоји власт", оценио је он.

Миливојевић сматра да је опозиција направила крупне грешке реаговањем и оспоравањем избора док изборни процес није био ни завршен, опредељивањем за насиље чиме су, како је рекао, показали да је њихов концепт био сасвим другачији, као и покушавањем да преко страног фактора обезбеде било коју врсту понављања.

"Када је реч о изборном процесу, када је реч о републици и покрајини, ту је ствар завршена и мислим да је то јасно и када је реч о страном фактору. У Београду је могуће понављање, али треба сачекати да се то заврши. Опозиција која оспорава изборе може бити још више на губитку ако остане на овом приступу да не признаје и да се опредељује за насиље", навео је он.

Миливојевић каже да држава не би требало да дозволи блокаду Београда 24 сата, како су то најавили студенти који протестују, због тога што расте незадовољство грађана  поготово пред празнике.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести