ПРЕДИЗБОРНИ СКУП СНС У НОВОМ ПАЗАРУ Вучић: Водићу политику добру и за Србе и за Бошњаке; Ово је ваша земља

НОВИ ПАЗАР: У Новом Пазару вечерас је почео предизборни скуп коалиције окупљене око Српске напредне странке и изборне листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане".
1
Фото: Tanjug/Irfan Ličina

Александар Вучић обратио се у спортској дворани Пендик.

- Хвала вам на дивном дочеку, хвала Расиму за дивне речи, знам колико му и није лако било вечерас да говори, пре неки дан му је и отац умро, знам колико му није лако. А опет је дао и срце и душу да заједно овде представимо нашу, верујем победничку листу. Поменуо сам Расима због нечег другог. Он је вечерас рекао нешто што мало ко од политичара хоће да каже, посебно ако то није увек оно што ће наићи на одобравање људи. Кад људи из странке говоре о мени, неретко претерујући, Расим то није вечерас рекао, него нешто много лепше од тога. Рекао је да кажемо "хвала" за оно што је урађено у Новом Пазару, а за мене није било лепше и важније реченице да чујем од те.

- Кренућу из неког другог угла: Ви мислите да ја не знам и не пратим колико има злурадости у свему кад каснимо због нечега у неком пројекту, па критикују мене, Расима, било ког другог. И тако сад данима читам у пазарским новинама "а где вам је ауто-пут?". Ја кажем "у праву сте" морали смо да решимо 1.000 проблема за које смо криви, као и за овде клинички болнички центар и рекли урадићемо га, а нисмо знали да ћемо да рушимо још једну зграду, па ћемо и ту зграду сад да изградимо овде у Новом Пазару. Али, ви знате да оно што ми кажемо да ћемо да урадимо, урадићемо - нагласио је Вучић.

- Болничко клиничким центром добијате једну од 5 најбољих клиника! Овде ће моћи свака жена да оде на преглед. Што се путева тиче, у читавом региону смо урадили много више него сви остали заједно. Ви сте фер људи, умете да цените нечији труд и рад. Кад је неко из претходне власти отишао у Бунаре, Угао, да види да ли може на Пештеру нешто да асфалтира - не знају ни где је то. Што каже Расим, не знају како ни до Пазара да оду, продуже ка Златибору, па им није јасно како да се врате. Јесте ли сањали да ће најмодернија школа у Србији да буде у Сјеници? - рекао је Вучић.

- Кад смо подизали атлетски стадион било је "шта ће стадион овде" а сад су главни захтеви кад ће базени, фудбалски стадион у Пазару, што значи да смо неке друге ствари успели кад смо до овога дошли да урадимо. Ићи ће нам Крагујевац, Ниш, Београд, само нађите земљу да решимо проблем. Ви имате овде верну публику, Нови Пазар има Адема Љајића који је вратио веру у фудбал овде у Пазару. Оно што је за мене много важније, био сам на неком сајму у Београду, дошао сам до штанда Пазара, то је била моја идеја, видео сам да су направили за мене најлепши проспект који сам могао да видим о нашој земљи. Џамија, црква, и то је све наше, наше наслеђе чиме морамо да се похвалимо на сваком месту и све је ваше. И да вам кажем, Хамад Међедовић он је наша нада. Знам ја да је он нада Пазара, али не љутите се, он је и нада Београда и целе наше земље и све ћемо да урадимо да будемо уз њега.

Фото: Tanjug/Irfan Ličina

- И ја сам знао да цените по делима, не по ономе је ли вам неко симпатичан или није. Убрзаћемо ми радове на сивм правцима и пољима. А лако је да будете злонамерни, увек ћете да је пронађете, то је најлакше. Хајде кажи нешто лепо пристојно, или помози, али немој да одмажеш. Што, да нисте ви болнице и стадионе урадили? Ништа од тога нисте направили. Нама је за Пазар потребан велики инвеститор, али капитално интензивни са нешто вишим платама, али нам је то замајац да нам Пазар буде индустријски центар, да би могао да се развија брже и боље.

У сваком тренутку и на сваком месту сам мислио и на Бошњаке, не само на Србе, рекао је Вучић.

- Волим и Армина и Асмина и надам се да нам донесу медаљу као и Милан и Александар и било ко други. Све је то наша земља. Ја мислим да више Бошњака мора да буде у нашим институцијама. Ја видим код вас, бићу отворен, видим код вас то јер знам кад овде се појавим сутра ће да вас нападају што сте били и слушали Вучића. Водићу политику која је добра за Србе и за Бошњаке. И вас Србе и Бошњаке молим да разумете да је цела ова земља је једнако ваша земља колико моја, Расимова, наша. Цела ова земља је ваша земља и морате да имате једнака права, а они који вам кажу "у чему смо то слични или исти", размислите, питајте своје представнике па ми кажите у који крај Србије је уложено као у Нови Пазар у последњих десет година. Ја мислим да разумете колико је то пропорционално - рекао је.

- Доћи ће вам они који не знају шта би са државом, али оно што знам да би је темељно опљачкали и разорили. Вас молим за одговорност, избори нису игра, то није питање лепе или мање лепе речи, већ одговорности за вашу и будућност ваше деце. Зато вас молим да их и овде у Пазару победимо убедљивије него икад. Хвала на величанственом дочеку, да их победимо, даградимо и радимо заједно и убедљивије него икада! За Пазар! За Србију! Србија и Пазар не смеју да стану! - нагласио је Александар Вучић.

Фото: Tanjug/Irfan Ličina

Расим Љајић: Не гласајте за мале странке, ми играмо лигу шампиона, ми се не боримо за опстанак

Председник СДП обратио се окупљеним грађанима у хали Пендик у Новом Пазару.

- Драги пријатељи, требаће нам још у ова два дана кампање да урадимо ово што треба да завршимо, јер ово је стварно најбоља кампања коју смо икад водили. Никад веће енергије нисам од 90их осетио до сада, ми смо увек били најјачи алинам је увек фалило мало до велике победе којој бисмо се пуним плућима радовали. Ова хала никада није била пунија. Сада је дошао тренутак да се 17. децембра радеујемо тој великој, највећој победи коју ћемо икада да остваримо.

- Овај народ је схватио да ће гласати за оне који раде, а не оне који обећавају, за оно што је пријатније очима, а не ушима. Свако може да прича шта хоће и пуни ваше душе, али од тога нема никакве користи. У сваком граду се гради и изграђује, Пазар никад није био лепши него што је сад. И ми ћемо то да наставимо, тек смо на пола пута.

- Знам ја у душу вас, ви сте одлични трговци. Нико вас не може да превари, Пазарце нико не може, а годинама су покушавали и нису успели. Зашто треба да се гласа за листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане". Прво, наша странка је на овој листи. Победа наше листе значи веће учешће наше странке у Влади, нове инвестиције, пројекти у Пазар и у Санџак. Кад гласате за нашу листу, гласате за нашег посланика, Муамера Бачевца. Он нема конкуренцију, у односу на друге кандидате из Пазара.

- Други разлог: Вучић је у Пазару урадио све што је обећао, чак и више од тога. То је глас за живот, ово је листа која нуди решења за живот за сад и одмах. Ви гласате за ствари које ми овде врло јасно предочавамо, које се решавају за сад, месец или два месеца. Замолио сам председника Вучића с обзиром на комплексну ситуацију и рат који се води у Гази, да Србија овог пута размисли, данас се гласа у УН. Прошли пут Србија је била уздржана, вечерас ће Србија гласати за палестинску резолуцију. Ја знам да то може створити проблеме Вучићу на међународном плану и да могу да врше притиске, али ово је велики морални чин који је Вучић вечерас учинио - истакао је Расим Љајић.

- Замислите само шта би се десило кад бисмо не дај Боже изгубили, каква би се то Влада направила, од лажних европејаца и екстремних десничара - лоше и за земљу, али и за нас. Немојте да дозволимо никакве експерименте на животима људи и судбинама нарочито нових генерација. Искористимо ове дане до недеље, да наставимо најжешће што можемо, да ова два дана радимо ово што смо до сада радили, обиђите тетке, нане, стрине, све обиђите и кажите им зашто је важно да се гласа на овим изборима. Бар једном у 4 године могу да изађу и учине толики напор. Ја сам сигуран, енергија овде вечерас ми говори све о великој победи. У недељу сви на изборе, нико кући да остане, што је могуће пре сви на бирачка места, сви гласачке листиће у руке и заокружите број 1, листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане". Не гласајте за мале странке и странчице које се боре за цензус. Ми се не боримо за опстанак, ми играмо лигу шампиона - нагласио је Расим Љајић.

(Курир.рс)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести