УЗ ПРЕДСЕДНИКА Друштва српско-руског пријатељства подржавају Вучића и његову политику

Удружења и друштва српско-руског пријатељства из 45 градова и општина у Србији, Републици Српској и Црној Гори донела су одлуку да подржавају Александра Вучића и његову политику.
1
Фото: Olorin press

- Исказујемо велику подршку и  захвалност Председнику Републике Србије Александру Вучићу да истраје на принципијелној политици коју води према Руској Федерацији и одолевању притисцима да истој уведе санкције - наводи се у закључку седнице.

Одлука је донета на Свечаној седници која је одржана у Врбасу 4. новембра у оквиру 11. Сусрета удружења и друштава српско-руског пријатељства.

На седници су донети и закључци о успостављању тешње сарадње с локалним самоуправама, као став да организације српско-руског пријатељства координисано раде на осмишљавању и реализацији руских програма и пројеката. Донети су и закључци о унапређењу сарадње у области образовања кроз подршку за студенате из Србије који су заинтересовани за студије у Руској Федерацији, као и тешња сарадња са локалним самоуправама у области културе и уметности, унапређења сарадње у области културе.

Сусрети и Свечана седница одржани су у организацији Удружења српско-руског пријатељства „РОД” из Врбаса.

Поред представника удружења и друштава српско-руског пријатељства из више до 45 градова из Србије, Црне Горе и Републике Српске, присуствовали су и председник Националног савета руске националне мањине, представници Руског дома, а специјални гости су били министар за рад, борачка и социјална питања Никола Селаковић, председник општине Врбас Предраг Ројевић, председник СО Жабљак Жељко Поповић, Милорад Буха, председник Скупштине Републике Српске Крајине у прогонству.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести