ВОЈВОЂАНСКЕ ПАРТИЈЕ ПОТПИСАЛЕ КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ Костреш, Чонка и Папуга на изборима излазе с листом „Војвођани”

Данас су у Новом Саду Лига социјалдемократа Војводине-ВОЈВОЂАНИ, Демократска заједница војвођанских Мађара и Заједно за Војводину потписали коалициони споразум о заједничком учешћу на изборима за посланике у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине.
2
Фото: Лига социјалдемократа Војводине

Како је наведено у сопштењу ЛСВ коалициона листа, за коју су споразум потписали челници странака Бојан Костреш, Арон Чонка и Олена Папуга, носиће назив ВОЈВОЂАНИ – Лига социјалдемократа Војводине-Војвођани, Демократска заједница војвођанских Мађара, Заједно за Војводину, а циљ листе је ставити Војводину у фокус на предстојећим изборима, јер Војводина мора да буде фактор промене од досадашњег штетног централизованог система власти.

Потписници споразума су истакли да ће овим политичким савезом обезбедити да и Војводина буде тема на изборима 17. децембра, а као једини борци за напредак Војводине уверени су у велико поверење Војвођана, људи који живе овде заједно са њима.

Фото: Лига социјалдемократа Војводине

„Војвођани ће се на предстојећим изборима залагати за суштинску  децентрализацију Србије, како би Војводина као аутономна покрајина добила административна овлашћења која треба да јој припадају у складу са тим статусом, те како би на располагање добила више војвођанског новца који се тренутно уплаћује у републички буџет. Само тако можемо решавати свакодневне и кључне проблеме Војвођана као што је лоша ситуација у здравству, лоша инфраструктура, неисправна пијаћа вода, неадекватан образовни систем, права националних заједница и многе друге, које централна власт, километрима далеко у Београду, не жели да решава”, саопштено је након потписивања коалиционог споразума.

Костреш, Чонка и Папуга су позвали све грађане да им се придруже у борби за демократску, грађанску, мултиетничку и европску Војводину и позвали грађане да својим потписима подрже кандидатуру листе у својим местима широм Војводине.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести