Јанковић: Грађани не желе да чују увреде, већ шта нуде посланици

БЕОГРАД: Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић оценила је данас да је усвајање Кодекса понашања посланика неопходно како се непримерен говор не би прелио у јавни простор.
brankica jankovic mc.rs
Фото: mc.rs

"Кодекс је важан због поштовања институције али и грађана, јер посланици морају да буду предводници, никако не сме да постоји говор мржње", рекла је повереница за РТС.

Она је указала да се непримерен говор из Скупштине прелива и у јавни говор.

"Наше друштво је друштво буке где нико никог не чује, небитне ствари постану битне, традиционални медији некад томе дају значај", рекла је Јанковић истицуци да ће непримерено понашање у Скупштини од сада регулисати и унутрашњи акт, поред закона.

Навела је да је неопходно цувати, штитити и унапредивати достигнути ниво људских права.

"Грађани нису заинтересовани да чују непримерен говор, увреде, вец оно што им посланици нуде", навела је повереница.

Осврнувши се на протеклу годину, Јанковић је рекла да је она била борба за оцување живота и здравља. Додаје да се највеци број притужби односио на мере Кризног штаба.

"Ових дана неки градани кажу да постоји дискриминација приликом вакцинације, тога апсолутно нема, нормално је да старијима дате приоритет, здравственим радницима, то што је премијерка примила вакцину је добра порука која позива на поверење", истакла је Јанковић.

Нагласила је да институцији повереника треба да се јаве сви градани који сматрају да су неједнако третирани у друштву.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести