ЛДП тражи смену министра Вулина  

БЕОГРАД: Опозициона Либерално демократска партија тажи смену министра одбране Александра Вулина због, најаве да ће, како кажу, осуђени ратни злочинци бити предавачи на Војној академији, што у овој странци сматрају скандалозним.

Како је саопштено из ове странке, ЛДП сматра да је Вулин свој мандат схватио као прилику за аболицију оних који су "осрамотили име Србије и били осуђени за најтежа кривична дела".

"После учествовања на прослави са генералима који су пред Хашким судом осуђени на затворске казне због одговорности за злочине на Косову, наставља се са провокацијама министра одбране који више не крије жељу за релативизацијом одговорности оних чија је кривица доказана", наводи ЛДП.

Из те странке поручују да  данас не може у исто време причати о модернизацији државе и игнорисати кампања која за крајњи циљ има измену наше блиске историје, па тако "осуђени припадници Војске Србије треба да постану јунаци и мученици који нас уче како се часно бори за своју земљу, а ради се о појединцима који су током ратова на простору бивше Југославије нарушили углед Војске".

ЛДП влади змера ћутање  на Вулиново понашање и додају да на тај начин само "оснажује његове намере које су сада већ јасне". 
Та странка за Вулина каже да је промотер и заштитник ратних злочинаца, особа која их подржава и слави и на тај начин ускраћује грађанима право на пуну истину, која се мора рећи када се о ратовима говори.

Вулинова смена, сматрају у тој странци, више није питање политичке борбе, већ се мора хитно прекинути са подршком екстремним структурама које су охрабрене Вулиновим понашањем и могућношћу да кроз званичне институције наставе своје деловање и шире идеје које чине опасност по друштво које је једва преживело њихово доказивање патриотизма.

Вулин је за Новости рекао да генерали Лазаревић, Делић, Диковић и остали имају  много тога важно да пренесу млађим колегама.
"Они ће зато гостујући на Војној акадеији држати предавања из онога где су најбољи - руковођења војском у најтежм условима", рекао је Вулин.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести