Михајловић: Србија се понаша одговорно, настојећи да буде уз свој народ

БЕОГРАД: Потпредседница владе Зорана Михајловић изјавила је данас да је, и поред напада на Београд и председника Србије Александра Вучића због тензија у Црној Гори, управо Србија та која се у озбиљној ситуацији, којој није допринела, понаша одговорно, настојећи да буде уз свој народ, а да поштује сувереност својих суседа.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Михајловић је истакла да су српском народу, и у Србији и у целом региону, потребни мир, јединство и одговорност, а не распиривање мржње и подела.

"Веома добро знамо колика је одговорност Србије за стабилност целог региона као и за добробит српског народа који живи у Црној Гори, у БиХ, Хрватској, Северној Македонији", навела је Михајловић и писаној изјави за медије.

Зато се, истиче, од председника Србије, ма колико га нападали са свих страна, није могла чути ниједна увредљива или неодговорна реч која би подигла тензије или допринела продубљивању подела и сукоба, посебно унутар српског народа.

"Ма колико хистерично нападали Београд и председника Србије Александра Вучића због тензија у Црној Гори, истина је да је управо Србија та која се у озбиљној ситуацији, којој ничим није допринела, понаша одговорно, настојећи да буде уз свој народ, а да истовремено поштује сувереност својих суседа, иако се они нису увек с једнаким поштовањем односили према суверености Србије", поручила је Михајловић.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести