Михајловићева и Годфри: Јачање енергетике предуслов развоја

Министарство је саопштило да је Михајловићева захвалила америчком амбасадору на подршци и помоћи у реализацији важних инфраструктурних пројеката.
Mihajlović i Godfri Foto: Tanjug/video
Фото: Михајловић и Годфри Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД:  Успешну сарадњу развијену у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, наставићемо и кроз област рударства и енергетике, јер је то стратешки важан сектор за даљи развој Србије, закључак је са данашњег састанка министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић са амбасадором САД Ентонијем Годфријем.

Министарство је саопштило да је Михајловићева захвалила америчком амбасадору на подршци и помоћи у реализацији важних инфраструктурних пројеката.Додала је да је Србија заинтересована за даљи развој сарадње са америчким компанијама и у енергетском сектору.

„Ово није само питање гасовода и диверсификације, већ и обновљивих извора енергије и зелених технологија. Вашингтонски споразум и сарадња на језеру Газиводе за нас су веома значајни, да покренемо заједничке пројекте и осигурамо снабдевање", рекла је она и додала да верује да се сарадња може унапредити у сектору енергетике.

Годфри је честитао министарки преузимање овако изазовног сектора који је веома значајан за даљи развој и будућност Србије.„Ваше лидерство у овој области је добро и важно за државу. САД ће наставити да снажно подржавају Србију у даљем економском развоју и радујемо се јачању сарадње у енергетском сектору", рекао је он.

Годфри је оценио да је најбржи начин економског раста могућ кроз изградњу различитих извора енергије, посебно гаса." Споразум из Вашингтона је и за нас веома значајан јер показује нашу јаку посвећеност унапређењу и нормализацији односа. Биће изазова, али ту смо да помогнемо“, рекао је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести