Михајловићева и Годфри: Јачање енергетике предуслов развоја

Министарство је саопштило да је Михајловићева захвалила америчком амбасадору на подршци и помоћи у реализацији важних инфраструктурних пројеката.
Mihajlović i Godfri Foto: Tanjug/video
Фото: Михајловић и Годфри Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД:  Успешну сарадњу развијену у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, наставићемо и кроз област рударства и енергетике, јер је то стратешки важан сектор за даљи развој Србије, закључак је са данашњег састанка министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић са амбасадором САД Ентонијем Годфријем.

Министарство је саопштило да је Михајловићева захвалила америчком амбасадору на подршци и помоћи у реализацији важних инфраструктурних пројеката.Додала је да је Србија заинтересована за даљи развој сарадње са америчким компанијама и у енергетском сектору.

„Ово није само питање гасовода и диверсификације, већ и обновљивих извора енергије и зелених технологија. Вашингтонски споразум и сарадња на језеру Газиводе за нас су веома значајни, да покренемо заједничке пројекте и осигурамо снабдевање", рекла је она и додала да верује да се сарадња може унапредити у сектору енергетике.

Годфри је честитао министарки преузимање овако изазовног сектора који је веома значајан за даљи развој и будућност Србије.„Ваше лидерство у овој области је добро и важно за државу. САД ће наставити да снажно подржавају Србију у даљем економском развоју и радујемо се јачању сарадње у енергетском сектору", рекао је он.

Годфри је оценио да је најбржи начин економског раста могућ кроз изградњу различитих извора енергије, посебно гаса." Споразум из Вашингтона је и за нас веома значајан јер показује нашу јаку посвећеност унапређењу и нормализацији односа. Биће изазова, али ту смо да помогнемо“, рекао је он.

Rade ( dolina …
04.11.2020 • 08:29
Dali gospodja ministarka zna sta izajvljuje ako je ovo tacno sto je objavljeno? Kakav gas iz Amerike , Gazivode Srbija gradila i teba Jenki da nas uce kako da koristimo nase resurse ..... Ministar energetike treba da poznaje makar teoriju ... omalovazili smo ljude koji su svoj zivot posvetili toj struci Elekto inzenjeri,Rudarski inzenjeri , Geologe , Naftase. Do juce je je gradila puteva ali vec danas zna kako treba ekspotisati Kostolac ,busuti busotine na naftnim poljima ,dati savete kako unapreiti podzemno sladiste gasa Banatski Dvor ,obezbediti еl. energiju svim domacinstvima u Srbiji i tdt...
EUR/RSD 117.2767
Најновије вести