Молебан и литије на северу КиМ у знак подршке СПЦ у ЦГ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Више хиљада Срба са севера Косова окупило се вечерас на молебану и литији у знак подршке Митрополији црногорско-приморској и православним верницима у Црној Гори, поводом усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.
1
Фото: Tanjug

Више хиљада Срба окупило се у Звечану, где је одржана вечерња служба у Храму Светог Ђорда.

Потом је уследила литија од Звечана до северног дела Косовске Митровице у знак подршке Митрополији црногорско-приморској и православним верницима у Црној Гори.

Молебан је служен у цркви Светог Димитрија у Северној Митровици.

Молебан и литије организовала је Епархија рашко-призренска СПЦ, уз благослов владике Тедосија.

Пре двадесетак дана на исти начин подршку су дали и Срби са централног Косова у Грачаници.

Ђурић: Не дамо светиње

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио на Инстаграму: “Не дамо светиње”, уз фотографију и видео запис са литије која је данас одржана од Звечана до Северне Митровице.

“Србија и Црна Гора два су стабла из истог корена - корена који се данас разбујао да покаже слогу и солидарност са народом у Црној Гори и његовом борбом за очување светиња на којима почива идентитет свих нас. Косово и Метохија и све што је српско на њему је на ногама. Не дамо Косово”, поручио је Ðурић.

Више хиљада Срба са севера Косова учествовало је данас на молебану и литији која је ишла од храма Светог Ðорђа у Звечану до цркве Светог Димитрија у Северној Митровици, у знак подршке Митрополији црногорско-приморској и православним верницима у Црној Гори, због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести