Орбан ОДЛИКОВАН највишим Орденом Републике Српске на огрлици

БАЊАЛУКА: Највишим одликовањем Орденом Републике Српске на огрлици одликован је данас председник Владе Мађарске Виктор Орбан, а председник Републике Српске Милорад Додик је рекао да ће му ово одличје лично уручити у фебруару.
Viktor Orban, yt
Фото: Youtube printscreen/ Orbán Viktor

Додик је одликовања уручио заслужним личностима и институцијама које су имале велику улогу у стварању и очувању Републике Српске.

Он је истакао да му је част што поводом Дана Републике има прилику да говори о одликованим људима, јер то заслужују пажњом према Српској, а међу њима су и професор емеритус Ненад Кецмановић и српски академик Матија Бећковић.

Међу одликованима су уметник Мирко Пајчин, познатији као Баја Мали Книнџа, коме је Додик уручио Орден Његоша првог реда. Иначе, овај уметник је поводом данашњег 32. рођендана Српске објавио песму "Републико Српска".

Церемонији уручивању одликовања у Културном центру Бански двор присуствују премијер Радован Вишковић, српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић, као и министри у Влади Српске.

Свечаности присуствују и председник Скупштине Србије Владимир Орлић, министар здравља Србије Даница Грујичић, генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић.

У Културном центру Бански двор присутни су и српски академик Матија Бећковић, професор емеритус Ненад Кецмановић, светски и европски првак у џудоу Немања Мајдов, те остале високе званице из свих сфера друштвеног живота.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести