Палмер: САД подржавају дијалог

БЕОГРАД: Заменик помоћника америчког државног секретара Метју Палмер истакао је данас да САД подржавају дијалог Београда и Приштине у циљу да се постигне договор који би водио ка пуној нормализацији односа. 
R
Фото: Youtube Printscreen

„Имали смо опсежне разговоре у вези билатералних односа, стварима које можемо заједно да урадимо и ојачамо односе. Разговарали смо опсежно о америчкој подршци европском путу Србије“, пренео је Палмер на конференцији за штампу након разговора са председником Србије Александром Вучићем. 

Рекао је да су САД посвећене томе да Србија напредује и оствари свој циљ - чланство у ЕУ.

Истакао је да је разговарано и о континуираној подршци дијалогу Београда и Приштине, те посвећености да САД ради заједно са обе стране, ЕУ, како би се дошло до договора са циљем пуне нормализације односа.

Палмер: Подржавамо транзицију КБС у косовску војску

БЕОГРАД:  Званичник Стејт департмента Метју Палмер изјавио је данас да САД подржавају транзицију КБС у косовску војску и назначио да је то "транзиција којој ће требати времена". 

Он је, одговарајући на питање новинара, на заједничкој конфререницији са председником Србије Александром Вучићем, да ли су САД прећутно подржале трансформацију КБС у косовску војску рекао: 

"Задржавамо тај став. То је транзиција којој ће требати значајно доста времена и ми веома пажљиво радимо са нашим партнерима у Приштини, како би смо подржали транзицију, како би се осигурало да се то одвија на начин који ће доприностити региону и стабилности".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести