ПОДРШКА ЛИСТИ "СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ" Вучић: Идемо да ПОБЕДИМО убедљивије него икад! Не стидимо се хиљада МОСТОВА, ПРУГА и ПУТЕВА, БОЛНИЦА које су изграђене (ФОТО, ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић дао је вечерас својим потписом подршку листи Српске напредне странке. Њега је у просторијама странке на Савском венцу сачекао велики број грађана и новинара.
v
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Ово су важне ствари, хвала грађанима који су дошли да подрже листу "Србија не сме да стане". Све ће се видети на изборима. Грађани морају да знају у колико тешким околностима имамо изборе, и са каквим се изазовима суочавамо и споља и унутра. Али без погледа у будућност не можемо , рекао је он.

Вучић је истакао да нас чекају велики изазови, али и да се радује демократској утакмици.

- Ја бих волео да избори увек буду утакмица у којој учествују најбољи, који нешто нуде. Ако је то што нудите и вама и вашим медијима мржња према једном човеку, а не да унапредите животе људи, онда је то лоша порука. То је погрешна порука и за грађане Србије, људи хоће да чују идеје и програме - казао је председник.

Он истиче да се чини да кампања неће бити фер, и да слуша нападе већ 30 година.

- "А шта си рекао кад си имао 20 година, а кад си имао 30 година". Три године су лагали о Јовањици. Немам ја проблем са тиме, са тиме проблем имају они. Нико од нас није пресрећан ониме што је урадио или није урадио. Имао сам неодмерених изјава, не знам никога ко није, али ја 10 година водим земљу на посвећен начин. Али разлика између мене и њих је у томе што ја никада ништа нисам украо. Ја немам 619 милиона евра. То су огромне разлике, и то је суштина - казао је Вучић.

Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Председник истиче да назив "Србија против насиља" представља сав бесмисао наше полтитичке сцене.

- Видите да ту има и батинаша који су тукли људе, па су за Србију против насиља. На народу је да покаже то на дан избора. Не знам ја шта значи техничка влада, и шта они хоће. Кажу данас да је проблем што је Биљана Живојиновић из радикала или тако неко на листи у Београду "Србија не сме да стане". А није проблем када су подржавали Бастаћа и Ђиласа. Тада им није био проблем. Нити када су подржавали мањински Шапића са радикалима. Тада исто није био проблем - запитао је он.

Вучић је истакао да СНС са радикалима неће формирати владу, и истакао је да Србија мора да чува европски пут, једнако као и традиционалне односе са Русијом и Кином.

- Ми не одбацујемо европски пут као радикали. А ови из опозиције са Љотићевим следбеницима хоће у владу. Ми смо говорили само о локалном нивоу - рекао је председник.


Свима желим добар резултат, а за грађане Србије је важно да најбољи победе

Подсећамо, председник Србије Александар Вучић је јутрос распустио актуелни састав Народне скупштине Србије и расписао ванредне парламентарне изборе за недељу 17. децембар.

Желим свим учесницима у предстојећој кампањи добар резултат у представљању својих идеја и својих политичких циљева. Желим им да све то чине на демократски и цивилизован начин, а за грађане Србије је важно да најбољи победе, да најбољи идеје и програми победе. Уверен сам да и овом изборима учвршћујемо демократију у Србији и истовремено обезбеђујемо сигуран пут у будућност нашој деци и нашој земљи. Живела Србија, нека су вам срећни избори, поручио је Вучић.


Он је истакао да се не стиди хиљада мостова, пруга и путева, болница које су изграђене.

- Јел треба да се стидим што први пут помажемо дечици којој требају скупи лекови. Или што немам рачуне у Швајцарској? Немам чега да се стидим, поносан сам на тежак и напоран рад - рекао је Вучић.

Каже и да ће ноћас бити завршено прикупљање потписа, и да ће већ сутра бити предата листа СНС, као и да очекује 50.000 потписа за листу СНС.

- А сада да вам дам једну одличну вест. У трећем кварталу, према флеш подацима, Србија је најбрже расла са 3.6 одсто. Сви у Европи имају велики пад, једино се држи Данска са 1.8. Ми то управо због свих инвестиција успешно радимо. И ММФ је рекао да смо одлично прошли кроз програм, то су рекли светски стручњаци. А посебно су водили рачуна пред кампању да не излазе са хвалоспевима - казао је он.

Истакао је да је план да се настави јачање економије, да се припремимо за ЕКСПО, као и да увек има слуха за проблеме свих грађана.

Он је рекао да је поносан што је члан ове странке, и да ће увек бити уз СНС.

- СНС је снага Србије, глас народа Србије. Ова странка је и мени давала снагу у претходном периоду. Да будем члан, потпредседник, мени је свеједно. Увек ћу бити поносан на ову странку, то је најбоље што се догодило у протеклих 30 година за нашу земљу - рекао је председник.

Вучевић потписао у Земуну: Ови избори јесу пресудни

Председник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић подржао је вечерас својим потписом листу кандидата "Александар Вучић - Србија не сме да стане" за изборе за народне посланике расписане 17. децембра.

Он је листу потписао у општинском одбору СНС у Земуну, испред којег се окупио велики број чланова и симпатизера странке који стоје у редовима како би потписали изборне листе кандидата за парламентарне и локалне изборе.

 

Често кажемо да су избори увек пресудни, али рекао бих да после дугог времена имамо изборе који одлучују заиста не само питање ко ће имати неку политичку већину у парламенту, него пре свега одлучујемо куда и како ће Србија даље да иде. Да ли ће Србија даље да иде путем једне слободне и независне државе, државе која чува свој интегритет, која чува свој државни, национални и народни интерес, ли је то пут повратка у прошлост, губљење дигнитета наше државе и свега оног што смо проживели до 2012, рекао је Вучевић након потписивања листе.

Ђурић: Србија не сме да стане

Раније данас су и новосадски одбори СНС кренули са прикупљањем потписа за кандидатске листе те странке за локалне и републичке изборе.

Своју подршку листи Алексадар Вучић- Србија не сме да стане потписао је и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић. 

С тим у вези, подсећамо новосадске бираче да је део Јединственог бирачког списка за територију Града Новог Сада изложен је у седишту Групе за вођење и ажурирање бирачког списка Градске управе за опште послове Града Новог Сада, Нови Сад, Трг младенаца број 7.

Увид у Јединствени бирачки списак се, такође, списак можеизвршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе

Мали: Глас за СНС је глас за бољу Србију и будућност наше деце

Потпредседник СНС Синиша Мали подржао је вечерас потписом изборну листу "Александар Вуциц - Србија не сме да стане" у Општинском одбору СНС Звездара и поручио да је то глас за бољу Србију и бољу будућност наше деце.

Глас за листу 'Александар Вучић-Србија не сме да стане' је глас за бољу Србију, за бољу будућност наше деце, нове ауто-путеве, нове брзе саобрачајнице, нове школе и болнице, веће плате и пензије - све оно што радимо последњих 10 година, и желимо да наставимо још јаче и брже, рекао је Мали.

Шапић: И Београд не сме да стане!

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и кандидат за градоначелника листе за град Београд Александар Шапић, дао је вечерас потпис подршке изборној листи СНС-а за парламентарне и београдске изборе.

Он је својим потписом подржао листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" и "Београд не сме да стане" у Канцеларији општинског одбора у Земуну.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести