Повереница Јанковић осудила изјаву министра Лончара

БЕОГРАД:  Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић осудила је изјаву министра здравља Златибора Лончара да "води политику да Црногораца не буде у његовом ресору", као и да у Србији "на много водећих места имамо Црногорце који не знају да причају српски", као дискриминаторну и увредљиву.
Brankica Janković/Тanjug foto
Фото: Tanjug

Јанковић је у саопштењу истакла да је такав став у супротности са Уставом и принципима равноправности свих грађана.Повереница је навела да такве изјаве могу узнемирити многе грађане и да је на носиоцима функција велика одговорност да промовишу толеранцију, разумевање и равноправност.

"Србија има висок ниво заштите права националних мањина, и овакве изјаве штете угледу државе", навела је Јанковић.

Dojčilo
07.02.2020 • 15:35
Gospoja samo nije rekla kako se stite prava srpske nacionalne manjine u zemljama regiona.....
Сима
07.02.2020 • 16:24
Не браним Лончара али га не могу ни нападати јер је у праву. Лончар је против Црногораца који не говоре српски језик а многи од њих,или чак сви,намерно не желе употребљавати српски. Зато,госпођо која се улизујеш, не знам коме, буди реална у оцени и процени. Ни реч ниси прозборила о Миловим делима проти Срба а овде одмах реагујеш. И још нешто,од бар 400 хиљада Црногораца у Србији бар 99% се декларишу као Срби а све раде против Србије. Г-ђо Јанковић,ако си "чиста" Чачанка мало о свему размисли. До сада за тебе нисмо ни чули а сада си нашла да подигнеш глас. Срамоа над Срамотама!
eks
07.02.2020 • 18:32
Namerno izostavljanje suštine izjave Lončara, u interpretaciji "zaštitnice" , doživljavam kao podmetanje kukavičjeg jajeta. Lončar je rekao "... Crnogoraca koji ne znaju da govore srpski ..." . A ja kažem: ako ne zna i ne govori srpski jezik, neka ide kod Mila i tamo neka govori taj njihov "Milogorski" jezik . Moramo prekinuti ponižavanje i o,alovažavanje Srba i Srbije.
EUR/RSD 117.2760
Најновије вести