‘ПРЕДСЕДНИК СНС ЈЕ ЈЕДИНИ КОЈИ МОЖЕ ДА ПРАТИ ТЕМПО ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА!’ Ђурђев: Верујем да ће Милош Вучевић бити нови премијер и грађани Србије се могу ослонити на све оно што он буде обећао

Александар Ђурђев, председник Српске лиге, рекао је да смо могли да видимо да се практично велике силе према нама понашају другачије, али да и ми према њима морамо да имамо уједначене политичке поступке.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

- Србија треба да тежи да са свим великим силама има пријатељске односе, а они који пристану на поштовање наших интереса националних, нашег устава, нашег интегритета националног, треба да нам буду и савезници. Велика сила која је показала апсолутну спремност за савезништво, дајући нам у правом тренутку круцијалне информације да се у Србији припрема државни удар, обојна револуција, одмах после проглашења изборних резултата. То је у питању Руска Федерација - навео је Ђурђев и додао:

- Они су нам јасни показатељи да су нам савезници, да нам желе добро, да желе да у Србији се одвија она политика на коју су спремни, расположени и определљени већински грађани Републики Србије. А они који су спремни да на улици подрже насилену промену власти, народне воље, не могу се сврстати у ону категорију која се зову савезници. И управо ми на том трагу треба да видимо и ово потенцијално наоружавање терористичке формације на Косово тим савременним америчким наоружањем – казао је Ђурђев коментаришући то што је и Лео Варадкар, премијер Ирске, обећао подршку лажној држави Косово уз Турска, која их наоружава, као и најављене ракете Џавелин које би требало да у приштину стигну из Вашингтона.

Ђурђев истиче да и у том смислу наш одговор треба да буде лидерски.

- Мислим да оно што је председник Вучић најавио је апсолутно на том трагу, а то је да влада Србије мора што пре да буде формирана, да се што пре конституишу ресори и смернице државне политике у сваком од тог ресора. Ја се надам, верујем и мислим да је то најбоље решење да наредни премијер управо буде из редова најснажније политичке партије у Србији која је добила највећи проценат народне воље на протеклим изборима. То је председник политичке партије СНС господин Милош Вучевић. Мислим да је он управо у овом протеклом периоду показао да је једини који може да прати темпо председника Вучића. Да се његове речи не разликују од његовог дела, да се активности које он спроводи су врло продуктивне, ефикасне и ефектне, да то наш народ подржава. Не само народ, он је човек који ужива можда и највеће поверење Српске православне цркве. Одликован је са три ордена Србске православне цркве – рекао је Ђурђев И додао:

- То је управо због тога што се његове речи не разликују од његовог дела. И мислим да се грађани Србије, уколико он буде, а верујем да ће бити премјер, могу ослонити на све оно што он буде у свом експозео изнео као његов предлог за подршку парламента за националну политику у том периоду. И да ће то бити најбољи одговор на наоружавање терориста на Косови и Метохији.

Председник Српске лиге сматра да је прошло време када смо ми њима упућивали само вербалне неке опаске на њихова та некоректна понашања.

- Они су просто пропуштају прилику испружене руке пријатељства Репулике Србије и српског народа генерално. А ни Куртију Зеленски није послужио као пример како пролазе усијане главе које помисле да се историски процеси могу мењати тако што се гледају холивудски филмови – истакао је Ђурђев и додао:

- Холивудски филмови се завршавају на начин као и ова афера о педофилији у Сједињеним Америчким Државама, где су мислили да су заштићени, да су недодирљиви. А управо кад је нешто заштићено и недодирљиво то је увек пажљиво документовано и снимано. То такође мисле и глумци ових „холивудски“ на улицама Београда који заводе младе људе и оно што Бјелогрлић и слични са тих продукција говоре тим младим људима, да је то и она реплика из овог чувеног филма, то ћете и ви радити само сутра.

- Тако да млади људи можда су донекли најивни, али ја видим да у времену ових протеста који су били после избора, да њихова моћ опада. Просто, људи су свесни и све свесни на који начин то све функционише и неће бити заведени још једном.

Pink.rs

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести