ПРИШТИНСКА ЦИК СЕ ОГЛАСИЛА: Гласала 253 грађанина од уписаних 46.556 бирача

Централна изборна комисија (ЦИК) у Приштини саопштила је да су на данашњем референдуму о смени градоначелника у све четири општине на северу КиМ гласала укупно 253 грађанина од 46.556 колико их је уписано у бирачки списак.
Kosmet Kosovo i Metohija
Фото: Pixabay, ilustracija

Према тим подацима, у Косовској Митровици гласало је 111 бирача, у Зубином Потоку 18 , у Лепосавићу 124 , док у Звечану нико није гласао. Према упутству које су усвојиле привремене приштинске институције, да би референдум успео, било је потребно да изађе 50 одсто плус један уписаних бирача.

Привремене приштинске власти данас су четири општине на северу КиМ организовале референдум о смени градоначелника Албанаца, изабраних на изборима у априлу прошле године гласовима око три одсто бирача, а српске странке на КиМ позвале су на бојкот због услова које је Приштина прописала за референдум.

На бирачким местима постављене су камере, а Српска листа је указала и да бирачки спискови не одсликавају реално стање на терену, јер је због сталних притисака Приштине дошло до исељавања Срба са севера КиМ. 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести