Социјалисти задовољни резултатима на локалним изборима

БЕОГРАД: Социјалистичка партија Србије саопштила је да је задовољна оствареним резултатима на локалним изборима, који су у недељу одржани у Косјерићу, Зајечару и Прешеву.
sps, socijalisticka partija srbije
Фото: Социјалистичка партија Србије

Изборна листа „Александар Вучић - За бољи Косјерић - Ивица Дачић“ однела је у Косјерићу убедљиву победу са освојених више од 67 одсто гласова, односно 20 од 29 мандата у локалном парламенту.

Поверење грађана Косјерића у коалицију СНС-СПС је дуплирано у односу на претходне локалне изборе, када је наша коалиција освојила 32 одсто гласова и 10 одборничких мандата, саопштио је СПС.

У Зајечару, коалиција Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија остварила је резултат од 2.150 гласова, четири мандата и поновила изборни резултат са локалних избора одржаних 2017. године.

Укупан број мандата које су освојиле Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије у локалној скупштини, даје могућност за формирање апсолутне већине и пресликавање коалиције Александра Вучића и Ивице Дачића са републичког нивоа, каже се у саопштењу.

Заједничка листа српских странака у Прешеву освојила је око шест одсто гласова, а тачан број мандата знаће се после поновљених избора на једном бирачком месту.

СПС истиче да су избори у три општине протекли у фер, слободној и демократској атмосфери, мирно, без иједног инцидента и приговора у изборном процесу.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести