Срби с КиМ с председником Вучићем

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић састао се с политичким представницима Срба и најзначајнијих институција Србије на Косову и Метохији, а а тема разговора биће даљи заједнички кораци у односу на актуелну ситуацију на КиМ.
vucic
Фото: Tanjug

Председник разговара са Србима након што су кандидати Српске листе убедљиво победили на изборима за градоначелнике четири српске општине на КиМ, а пре седнице Скупштине Србије о Космету.

Састанку у Палати Србија присуствује око 140 представника Срба, као и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и генерални секретар председника Никола Селаковић.

Након састанка планиране су изјаве за медије.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је јуче да ће се о увођењу евентуалних контрамера на мере Приштине озбиљно разговарати и да ће сви потези председника Републике и Владе Србије бити повучени слушајући став Срба с КИМ.

Тражиће се угао који је наjбољи за нас, имајући у виду да нас за нешто више од месец дана очекује самит у Паризу. Одлука каква год да буде, биће рационална и учињена тако да за нашу позицију буде најбоља, а да сепаратистима у Приштини нанесе што је могуће више штете, рекао је Ђурић за РТС.

Упитан да ли ће контрамере бити уведене, Ђурић је одговорио: "Видећемо да ли, какве и када, ништа од тога нећу да прејудицирам, о томе ће тек да се разговара, рационално, имајући у виду све околности".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести