Вучевић: Избори ће показати којим путем иде Србија

„Не знам да ли ће бити ванредних парламентарних избора, али се надам да смо близу њих јер догађања у друштву показују да би требало проверити вољу грађана и тестирати их у којем правцу желе да иде ово друштво“, рекао је потпредседник СНС-а и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
milos vucevic
Фото: Dnevnik (Branislav Lučić)

Он је за РТВ изјавио да би ти избори у формално-правном смислу били ванредни и да их очекује јер атмосфера у друштву и оно што се пише на друштвеним мрежама упућује на то да би требало проверити легитимитет и легалитет.

„Природно је да странка – а СНС је највећа – комуницира са својим члановима, симпатизерима и грађанима и не треба то везивати за предизборну кампању“, рекао је Вучевић.

Коментаришући посету председника Русије Владимира Путина, Вучевић је потврдио да је то била величанствена подршка и Путину и председнику Вучићу, као и политици која Србију води ка де­мократском и развијеном друштву и новим реформама на општу добробит.


Опозиција, вређање, псовање...

Коментаришући ситуацију у друштву, окупљања и протесте опозиције, Вучевић је рекао да пут ка демократском друштву и стабилној демократији не води преко псовања, вређања, инцидената на улици. „Из таквих поступака не види се шта је алтернатива овој власти“, закључио је Вучевић, уз опаску да опозиција бежи од избора.


„Било је више од 120.000 грађана који су присуствовали скупу испред Храма Светог Саве“, рекао је Вучевић, и додао да је председник Путин тражио микрофон да поздрави окупљене грађане те да није тачно да му је микрофон подметнут. „Председник Вучић и СНС немају заблуде и не желе да злоупотребе Путинову посету.“

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести