Вучић: Не треба истрага, даћу медијима све податке

РИМ: Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће новинарским удружењима, која од тужилаштва траже истрагу против њега због изјаве да су нека од њих добијала новац за кампању због рушења у Савамали, доставити све податке о томе, те није потребно да "воде истрагу". 
aleksandar vucic, Tanjug
Фото: Tanjug

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да медијска удружења не примају новац директно за Савамалу, него да примају новац “тобож за нешто друго, а пишу о Савамали”.

“То је опште познато и то није никаква тајна. Не морају да воде никакву истрагу, доставићу им ја све податке које могу да објаве”, рекао је Вучић.

Председник је додао да нико неће да напише да новац примају да би водили кампању поводом Савамале, већ то представљају као истраживачко новинарство.

“Истраживачко новинарство су им биле и оне лажи за Западну Тамнаву, што им је демантовала чак и Светска банка, па су за те лажи добили чак и награду од Европске уније. И тих примера имате, не један, већ милион, и то није никаква тајна. Имате податке којим се они сви хвале”, рекао је Вучић.

НУНС и НДВД саопштили су данас да сматрају да је тужилаштво дужно да саслуша председника СНС-а Александра Вучића због речи да су нека медијска удружења добијала новац за кампању против рушења у Савамали

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести