Вучић подсећа:САД већ имају базу у Србији - Бондстил

БЕОГРАД :  Председник Србије Александар Вучић негирао је данас писање листа „Данас“ да САД траже да отворе базу на Пониквама и подсетио да Америка већ има своју базу на територији наше земље - Бондстил. 
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

„САД већ имају своју базу на територији Србије, то је Бондстил. Ми желимо да имамо своје центре“, поручио је он у изјави новинарима. 

Указао је да Србија није била питана када је та база грађена на нашој територији и да је то био резултат - не пораза, пошто се, приметио је, не може рећи да нас је неко победио, јер победа није ако неко гађа са огромне висине, а ви не можете да се браните. 

„Ми тада нисмо питани и данас не можемо да реагујемо“, констатовао је председник.

Казао је да није ништа чуо о томе да САД желе базу на Пониквама. 

„Ако Данас зна нешто више од мене, очигледно сам неко ко ће мало да се пита за то", ироницно је приметио и додао:

"Нисам чуо да су добили неке дозволе за то, а ако добију - нека ме обавесте“, одговорио је председник поводом писања Данас-а. 

Подвукао је да је Србија војно неутрална и да жели своју војску, да она буде снажна. 

„Желимо своју војску и да наша војска буде јака, гарант безбедности и слободе за наше грађане. Хвала свима на свакој врсти сарадње“, додао је Вучић. 

Рекао је да не зна да ли ће неко успети да га замени на месту рпедседника, зато што сматра да многи нису поклоници слободе и независности Србије. 

„Ја сам неко ко је увек више волео да држи страну моралу, части и образу, него страну силе“, закључио је Вучић. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести