Вучић: С тугом сам примио вест о смрти Ђорђа Михаиловића, ОТИШАО ЈЕ ТИХО, ЈЕР ЈЕ ТАКО И ЖИВЕО

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је са "посебном тугом" примио вест о смрти чувара српског гробља "Зејтинлик" у Солуну Ђорђа Михаиловића и упутио саучешће породици и поштоваоцима "ове часне старине".
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

Вучић је на Инстаграму истакао да је Михаиловић "отишао тихо, јер је тако и живео", показавши целом српском роду да однос према прецима одређује будућност према потомцима.

Са посебном тугом сам примио вест о смрти Ђорђа Михаиловића, чувара гробља Зејтинлик, на којем почивају српски јунаци и страдалници албанске голготе, али и чувара колективног сећања на један од најславнијих херојских периода наше историје", навео је Вучић.

Вучић је Михаиловића описао као скромног и тихог, верног својој отаџбини и народу, и истакао да је он своја задужења обављао ревносно и са огромним поштовањем према сенима оних којима је Србија била највећа светиња. 

Са истом преданошћу је гостима и посетиоцима причао о подвизима наших ратника, због којих је Србија данас поносна на свој слободарски дух и предачко наслеђе. Поштован и вољен од народа, достојан дужности која му је поверена, чика-Ђорђе је отишао тихо, јер је тако и живео, показавши целом нашем роду да однос према прецима, одређује будућност потомцима, навео је Вучић.

Председник Србије изразио је дубоко саучешће породици и поштоваоцима "ове часне старине".

Нека почива у миру, поручио је он.

Чувар српског гробља "Зејтинлик" у Солуну Ђорђе Михаиловић преминуо је данас у 96. години, саопштио је српски министар спољних послова Ивица Дачић.        

 

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести