Финале „Дневниковог турнира: Макс бет и Бровел виљушкари за трофеј

После краће паузе због заузетости мале сале Спенса, сутра, 21. јануара, се финалним мечевима завршава 56. традиционални „Дневников” турнир у малом фудбалу.
brovel 11
Фото: Бровел виљушкари, фото: Д. Иванић

После узбудљивих борби и великих изненађења, у финалном сусрету код сениора састаће се екипе Макс бет, која брани трофеј, и напријатнијег изненађења турнира Бровел виљушакра из Бачке Паланке.

Пласман Макс бета у завршни сусрет је можда и очекиван, „кладионичари” су и у групи и у нокаут фази приказали одличан мали фудбал, играли су сигурно, тврдо, а у исто време и лепршаво, и заслужено су се нашли у завршном  окршају. С друге стране, стални учесник нашег турнира Бровел виљушкари, који ове године играју у нешто измењеном али појачаном саставу, одличним играма разгалили су срца навијача у малој сали Спенса и показали да с правом претендују на  трофеј. И једни и други имају своје адуте, а то су уиграност, добра игра у одбрани и брзи и једноставни напади. Прва виолина Макс бета је Милан Чичић, чији отац је некада такође играо запажену улогу на нашем турниру. Међутим, и остали играчи ове екипе сјајно се сналазе на у овој трактивној игри, то се пре свега односи на Данијела Дујковића и Небојше Десницу.

„Уверен сам да ћемо одбранити трофеј“, каже један од најбољих играча Макс бета Небојша Десница.

„Играмо добро, чврсто, мислим да смо за нијасу бољи од Бровел виљушкара. У сваком случају, одлучиваће нијансе о победнику. Имамо велику подршку људи из Макс бета, који су нам омогућили да играмо и надам се да ћемо им се највреднијим пехаром на свим турнирима у Војводини најбоље захвалити  за то што су нас подржали.“

Фото: Макс бет, фото: Д. Иванић

Екипа Бровел виљушкара је кренула нешто слабије у групи. Паланчани су освојили друго место у групи, али су онда просто експлодирали. На пенал-рулету савладали су троструког освајача нашег турнира екипу Лампонеа, а онда, у полуфиналу, и ОЖ Ловренац из Младенова и то без већих проблема, јер су већ после пет минута игре имали недостижну предност. 

„За нас је велика част то што смо се пласирали у финале“, истакао је вођа екипе Бровел виљушкари Лазар Козић.

„До сада смо освојили неколико мањих турнира, недавно смо славили у Бачкој Паланци, где смо у четвртфиналу победили управо Макс бет. Али, тада смо били јачи, сада нећемо моћи да рачунамо на играче Бачке који су почели припреме, што нас, надам се, неће пуно променити. У нашим редовима су сви активни фудбалери, већина их игра у ЧСК-у из Челарева и Војводини из Товаршева. Наравно, желимо победу, јер “Дневников” турнир је јединствен у Војводини.“

У утакмици за треће место састаће се ОЖ Ловренац и Аутогалант, две екипе које су право освежење турнира и које у својим редовима имају одличне играче. Земљорадничку задругу Ловренац предводи искусни голман Рашо Лугоња, ту су фудбалери који играју за Будућност из Младенова, а у редовима Аутогаланта су претежно играчи који носе дрес Ветерника и Футога.

„Дуго браним на „Дневниковом” турниру”“, каже Лугоња, капитен ОЖ Ловренац.

„Први пут смо у полуфиналу, било би лепо да освојимо треће место.“

Играчи Аутогаланта су помало разочарани што се нису нашли у завршном окршају, али се ипак надају трећем месу.

„Пропустили смо прилику да победимо Макс бет“, каже Стојан Пилиповић, најискуснији играч Аутогаланта и бивши суперлигашки фудбалер.

„Међутим, уверен сам да ћемо освојити трећу позицију.“

Што се тиче млађих категорија, ту су у финалу углавном играчи који наступају за ФК Војводину, а посебна атракција турнира је то што ће у конкуренцији намлађих играти девојчице из ЖФК Војводине, које се одлично сналазе у окршајима са дечацима (нешто су старије) и имају реалне шансе да освоје прво место. 

Г. Ковач

Фото: За пехаре и награде надметаће се и млађе категорије, фото: Д. Иванић

Програм у малој сали Спенса

15.00: Финале - млађи пионири: ЖФК Војводина - Фасада

15.35: Меч за треће место - пионири: Фортуна бамбино - Фасада

16.10: Финале - пионири: Ресторан Наша тврђава – Кафе Дача

16.45: Меч за треће место - кадети: МГМ Пламен инсталације – НПР Пантић

17.20: Финале - кадети: Кафе Крањац – Мађионичари

17.55: Меч за треће место - сениори: ОЖ Ловренац - Аутогалант

18.30: Финале - сениори: Бровел виљушкари – Макс бет

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести