Фудбал-вести: Роналдињо и Рикелме хоће да играју за Шапекоенсе

Легендарни фудбалери Роналдињо Гаучо и Хуан Рoмaн Рикелме изразили су жељу да од почетка наредне године заиграју за бразилски Шапекоенсеа

у знак солидарности жртвама трагичног догађаја.

Рикелме је у играчкој пензији већ две године, али је спреман да се поново активира и шест месеци проведе у Бразилу без икакве новчане надокнаде.

"Мој брат и пријатељи желе поново да играм. Видећемо шта ће се десити", рекао је аргентински фудбалер за лист Ел Бокон.

На исти корак, како пишу бразилски медији, одлучиће се својевремено најбољи фудбалер света и звезда Барселоне, а тренутно без клуба, Роналдињо.

Авион са експедицијом Шапекоенсеа, на путу ка Медељину и првој утакмици финала Купа Судамерикана против Атлетико Насионала, срушио се испред тог колумбијског града, погинула је 71 особа, а шест преживело.

Кејн остаје у Тотенхему до 2022. године
Најбољи стрелац Тотенхема Хари Кејн продужио је уговор са клубом до 2022. године, саопштено је на сајту лондонског премијерлигаша.

Његов актуелни уговор истицао је 2020. године, али је Управа клуба одлуцила да га продужи под знатно повољнијим финансијским околностима.

Незванично, 23-годишњи фудбалер имаће недељну плату 125.000 фунти, односно 6,5 милиона годишње.

Кејн је прошле сезоне био најбољи стрелац Премијер лиге са 25 голова и био је најзаслужнији за друго место клуба, док је ове сезоне на осам утакмица пет пута био стрелац, пошто је једно време био повређен.

За репрезентацију Енглеске одиграо је 17 утакмица и постигао пет голова.

Лалана се опоравио, за Борнмут спремни Фирмино и Ориги
Фудбалер Ливерпула Адам Лалана опоравио се од повреде и биће спреман за гостовање Борнмуту у Премијер лиги, баш у тренутку када ће дуже време одуствовати Филипе Кутињо.

Лалана је тренирао данас пуним интезитетом са остатком тима, први пут после повреде препона у пријатељском мечу репрезентација Енглеске и Шпаније (2:2) средином прошлог месеца.

Ливерпул ће наредних пет недеља бити без Кутиња, а поред повратка Лалане, добра вест за менаџера Брендана Роџерса је и што Роберто Фирмино и Дивок Ориги нису зарадили теже повреде против Лидса у Лига купу.

Фудбалери Ливерпула налазе се на деоби друге позицији на табели енглеског првенства, са Манчестер Ситијем, и бодом мање од лидера Челсија.

Михајловић тражи појачања, стижу Итурбе и Бијабијани?
Тренер Торина Синиша Михајловић затражио је од клупских челника да му доведу појачања како би изборио пласман у Европу и за такав подухват означио је фудбалере Интера Џонатана Бијабијанија и Хуана Итурбеа из Роме.

Михајловић сматра да су му непходни бочни нападачи, иако је екипа постигла 31 гол на 14 утакмица, па је од спортског директора Ђанлуке Петракија затражио да му оствари поменута два трансфера у јануару.

Како пише Калчомеркато, Итурбе би могао да дође у позајмицу у Торино, а Бијабијани за дугорочни уговор.

Торину је нападачки трио Адем Љајић - Јаго Фалке - Андреа Белоти најбољи део тима, заједно су дали 22 гола, али српски тренер сматра да му је потребна јача конкуренција како би "бикови" изборили место у Лиги Европе. Поред тога, увек постоји могућност да Љајић заигра иза нападача као "треквартиста".

Фудбалери Торина тренутно су на добром путу ка томе јер су шести на табели Серије А са 25 бодова.

Колумбијски навијачи одали почаст жртвама на стадиону

МЕДЕЉИН: На стадиону Атлетико Насионала, на којем је синоћ требало да се одигра прва утакмица финала Судамерикана против Шапекоенсеа, али је отказана због пада авиона са бразилском експедицијом, 45.000 навијача одали су пошту трагично настрадалим путницима.

Домаћин је одржао церемонију коју је започела колумбијска војска, а потом је пуштен 71 голуб за све страдале у авионској несрећи, преносе локални медији.

Друштвеним мрежама кружи снимак на којем се види да је испред стадиона Атанасио Жирарди у Медељину окупило још неколико десетина хиљада људи, а скоро сви, унутар и испред стадиона, носили су беле мајице и бело цвеће.

У трагичном догађају пре два дана преживело је шест особа од укупно 77, после пада због, како се сумња, нестанка горива.

Отказ Де Зербију, Корини трећи тренер Палерма ове сезоне
Италијански фудбалски клуб Палермо отпустио је тренера Роберта Де Зербија после изненађујуће елиминације од Специје у Купу Италије.

Сицилијанци су поражени од италијанског друголигаша после пенала од и тако изгубили осми пут заредом на стадиону Ренцо Барбера.

Де Зерби је изгубио стрпљење контроверзног председника Мауриција Зампаринија и због последњег места на табели Серије А, а уместо њега на ужарену клупу "росанера" сео је Еугенио Корини.

Корини је трећи тренер Палерма ове сезоне, јер је пре Де Зербија отказ добио Давиде Балардини.

Фудбалери Палерма после 14 кола имају само шест бодова, а у наредном колу дочекују Кјево.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести