Алекса Вукановић: Против Воше на победу

Иако је рођен у Новом Саду, а фудбалску каријеру стварао у Херцеговцу из Гајдобре у којој је одрастао, ЧСК-у из Челарева и Бачкој Паланци, судбина је Алекси Вукановићу (26) одредила да најбоље игре почне да пружа у редовима Напретка из Крушевца.
Aleksa Vukanovic/thefinalball.com
Фото: thefinalball.com/Алекса Вукановић

За кратко време постао је један од најбољих играча “чарапана”, нападач од којег стрепе и противоружје траже одбране практично свих најјачих екипа у Србији. Пред суботњу утакмицу с Војводином у Новом Саду, овај високи фудбалер се спрема да пружи добру игру и, заједно са саиграчима, стигне најмање до бода, а, ако се укаже прилика, и да уздигнутих руку напусти травњак “Карађорђа”.

- Као дете, маштао сам да стигнем до дреса Војводине, јер је то увек за мене био и још увек је велики клуб - рекао је Алекса Вукановић. - Правих контаката, међутим, није било с Новосађанима, па сам играо у Челареву и Бачкој, да би се 2016. године обрео у Крушевцу. Повољна ствар за мене била је та што сам веома брзо био прихваћен, тако да је период адаптације на нову средину био безболан и кратак. Од када сам дошао, моја каријера кренула је узлазном путањом и већ сам имао позиве и Звезде и Партизана да пређем у њихове редове. Проценио сам, међутим, да је то било преурањено, да је боље да останем ту где јесам и наставим да се развијам, а сада ми је циљ да пробам да одем у иностранство и тамо наставим каријеру.

С каквим амбицијама стиже Напредак на мегдан Војводини, питали смо Вукановића.

- Новосађани имају чврсту и борбену екипу, коју је посебно тешко савладати када игра на свом терену. Чини ми се да је бољи део тима онај који делује на средини терена и у нападу, а да одбрана има одређене мане. Припремамо се да то искористимо, јер су нам бодови, баш као и црвено-белима, веома важни. Не бисмо били незадовољни ни ремијем, али жеље су нам везане уз освајање читавог плена.

Војводина у последње три утакмице, иако Вукановић истиче да њена одбрана није најчвршћа, није примила гол.

- Знам за то, гледали смо игре Војводине, учинићемо то и данас, тражећи недостатке и врлине ривала. Наравно, иако не волим да ништа причам унапред, на мени и осталим играчима је да искористимо сазнања до којих дођемо. Нападач сам, па је нормално то што увек желим да будем стрелац, с истом амбицијом ући ћу и у предстојећу утакмицу - категоричан је био Алекса Вукановић, нападач Напретка из Крушевца.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести