Александар Веселиновић, тренер Војводине: Име клуба обавезује

Остало је још само да се у четвртак одигра 90 минута утакмице с Чукаричким на Бановом брду, па да завеса на невеселу сезону фудбалера Војводине буде спуштена.
aleksandar veselinović JGrlic
Фото: J. Grlić

Времена за анализу свега што је било (не)учињено биће довољно, а екипа, коју предводи тренер Александар Веселиновић, имаће пред собом обавезу да у последњем колу првенства одигра најбоље што може. Биће то последњи сусрет ове екипе Новосађана, јер је сасвим извесно да током летњих месеци следи њено реновирање, у складу са жељом руководства клуба и свих оних којима је Воша прирасла за срце, да се у новом првенству врати на позиције које јој, угледом и богатом традицијом, по свему припадају.

 „Остала нам је још утакмица с Чукаричким која, што се нас тиче, нема такмичарски значај и набој“, сложио се Веселиновић.

Ипак, како каже, озбиљну су људи, професионалци који су свесни својих обавеза и дуелу на Бановом брду управо тако ће прићи.

„Имамо обавезу, најпре према себи самима, а онда и навијачима да пружимо добру игру и покушамо да изборимо повољан резултат. На то нас обавезује име клуба и ту никакву дилему нема“, вели Веселиновић.

Београђани су у међувремену остали без тренера Ненада Лалатовића, дали вас то ремети у плановима за утакмицу?

- Немамо простора да реагујемо, јер не знамо у ком саставу ће Чукарички истрчати на терен. Чукарички има своје проблеме, баш као што се и ми носимо с нашим, тако да нећемо пуно да се бавимо ривалом. Било је у минулом првенству утакмица у којима смо показали да можемо да играмо пуно боље него што то осмо место на табели показује и верујем да ћемо то доказати и у четвртак.

Имамо обавезу, најпре према себи самима, а онда и навијачима да пружимо добру игру и покушамо да изборимо повољан резултат (Александар Веселиновић)

Да ли ћете моћи да рачунате на најбољи тим?

- У конкуренцији за поставу биће исти фудбалери који су конкурисали за дуел са Црвеном звездом. Значи, нећу моћи да рачунам на Александра Радовановића, Марка Вукасовића и Ивана Лакићевића.

Припреме за нову сезону почињу већ 11. јуна, да ли сте имали времена да сагледате ситуацију и начините план за предстојећи прелазни рок?

- Најпре да ми одиграмо утакмицу с Чукаричким, у којој ћу још једном моћи да проценим како поједини играчи реагују и односе се према обавезама. То нам је у овом тренутку примарни циљ, а онда следи прелазни рок. Имамо жеље и планове што се потенцијалних новајлија тиче, али до тада има још доста времена и видећемо како ће се ситуација развијати. Дошао сам у Војводину у право време, имам прилику да сагледам шта је то што јој на играчком плану недостаје и сигурно је да сам касније стигао да не бих имао довољно простора за објективно сагледавање ситуације. Наравно, пуно тога зависиће од одлазака појединаца и интересовања за њих, као и од финансијске ситуације. Биће времена за приче на ту тему, најбитније је да  одрадимо утакмицу са Чукаричким на најбољи могући начин. Иза нас остаје сезона коју су, да се тако изразим - појели скакавци, а пред нама је обавеза да не дозволимо да се она више понови – поручио је био Александар Веселиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести