Александар Веселиновић: Доста смо се одмарали током сезоне

НОВИ САД: Прошло је, ево, већ неколико дана од утакмице између фудбалера Војводине и Партизана, у којој су Новосађани освојили прве плеј-оф бодове (2:1).
aleksandar veselinović JGrlic
Фото: J. Grlić

У дуелу с традиционално неугодним црно-белима, екипа тренера Александра Веселиновића пружила је тактички одговорну и веома дисциплиновану игру, искористивши простор који јој је ривал оставио. Голови Јованчића и Радовановића били су последица добре тимске игре и коначно су Новосађани показали да могу пуно боље од оног што су приказивали у већем делу сезоне. На њихову жалост, вредна победа стигла је прекасно из аспекта такмичартског циља, али и на време, када се у обзир узме чињеница да су већ почели са селекцијом играча и стварањем игре за наредно првенство.

„Слажем се да смо утакмицу одиграли веома мотивисано и борбено, с израженом жељом да се надмећемо с јаким противником“, нагласио је Веселиновић.

Уз то, како каже, били су и веома дисциплиновани, баш онако како су се договорили у припреми сусрета.

„Настојали смо да уочимо све врлине, али и мане Партизана, уз жељу да примећене недостатке искористимо и да на тај начин стигнемо до гола ривала. Уосталом, наш први гол који је постигао Душан Јованчић, уследио је после ситуације коју смо прижељкивали и онда је искористили. Наравно да сам задовољан због освајања сва три бода, али наш посао у овој сезони још увек није завршен и настављамо с радом“, вели Веселиновић.

Играчи нису добили слободно током Првомајских празника, већ су време искористили за наставак рада.

„Фудбалери Војводине доста су се одмарали током сезоне. Више пута сам наглашавао да смо већ почели са стварањем игре какву желимо да пружамо у идућем првенству, па времена за паузу практично немамо. Идеја мојих сарадника и мене је да тим буде агресиван, ортијентисан на нападачки фудбал, али и изузетно мотивисан, борбен и тактички дисциплинован. Посла је, дакле, пуно пред нама, а увећава га и чињеница да паралелно радимо на селекцији играча какви су нам потребни за остварење тог циља. Као шеф стручног штаба, желим да у тиму имам рада и жеље за свакодневним напредовањем гладне фудбалере и зато смо се посветили послу који смо започели и који нам тек следи“, каже тренер Војводине.


Радовановићев првенац

Велики је борац, али и зналац бескомпромисни штопер Александар Радовановић, играч који не жали ни себе, ни противничке играче. Односом према игри, супарницима, али, пре свега, према црвено-белом дресу Новосађана, овај младић лагано постаје љубимац навијача Воше, што безусловно и заслужује.

У утакмици с Партизаном, Радовановић је најпре у првом полувремену осујетио озбљан напад Сејдубе Суме, избивши једну лопту у корнер, баш када се тамнопути фудбалер спремао да је смести у мрежу Емила Роцкова, а онда је, у 76. минуту, био и стрелац победничког гола. Сјајно је скочио на набачену лопту Лазара Арсића и, поред младог Марковића, просто је главом закуцао у гол црно-белих. Био је то првенац 24-годишњег Шапчанина у дресу клуба из Новог Сада, што је умео да прослави заједно с навијачима Војводине.


До краја плеј-офа остала су још три кола, у којима новосадски суперлигаш гостује најпре, већ у суботу, у Нишу, а онда на стадион “Карађорђе” долази нови првак Црвена звезда. У последњем колу Војводина ће бити гост Чукаричког у Београду.

„Нема ту пуно простора за нешто друго, осим за упоран и напоран рад. Следи нам дуел у Нишу, у којем ће нам домаћин бити одлична екипа Радничког. Нишлије су током сезоне доказале да имају и тим и управу који су на изузетно високом нивоу, али ћемо ми имати обавезу да пружимо партију која би могла да нам донесе повољан резултат. Жеља нам је да на терену учинимо сво што је до нас како бисмо створили амбијент да у науму истрајемо и да га остваримо и то нам је приоритетни циљ. Гледаоци су против Партизана могли да примете да смо појединцима у нашем тиму омогућили да одиграју најбоље што могу, стварајући климу, уз неопходну међусобну помоћ, да пруже максимум. Генерално, то ћемо покушати да радимо до краја сезоне, а онда нам следи нови, велики посао како бисмо Војводину вратили тамо где јој је и место - у врх српског фудбала“, додао је Александар Веселиновић, први стручњак на клупи тима из Српске Атине.

Лепа победа над црно-белима, ма колико драга да је новосадским фудбалерима, лагано пада у заборав. Опуштања неће бити док званично не буде пала завеса на дугу и напорну сезону. Сезону у којој је Војводина желела пуно, али игром и оствареним резултатима показала (пре)мало.

Пред црвено-белима је, баш као што је тренер Веселиновић и нагласио, велики посао током лета, како би стигли до другачије формуле уз помоћ које ће поново постати тим који игра једну од најважнијих улога у домаћем првенству. А до тада, мораће играчи из Новог Сада да уложе пуно труда, рада и проливеног зноја, све оно што им је Александар Веселиновић и обећао.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести