Београду се догодио српски Ајакс

Легендарни фудбалер Велибор Васовић и познати фудбалски ловац на таленте Светозар Чича су пре 22  године у Новом Саду основали Ајакс, клуб који је изнедрио десетине играча за суперлигашку и интернационалну сцену.
FK Ajaks
Фото: ФК Ајакс

Таксативно навођење њихових имена изискивало би много простора, па се овом приликом нећемо упуштати у тај деликатан задатак. Пре две године Ајакс је променио седиште, преселио се у Београд.

- Љубитељима фудбала је добро познато да је наш за живота и постухмни почасни председник Велибор Васовић био играч и тренер Партизана и Црвене звезде, па је било некако природно да клуб преселимо у Београд, где је популарни Васке живео и одакле је, својевремено, кренуо пут Амстердама, освајајући Европу. Уосталом, то је била и његова жеља, коју смо испунили. Велики Ајакс из Амстердама, наш старији брат, своју трећу узастопну титулу европског првака освојио је у Београду 1973. године, када је победио Јувентус (1:0), што је додатна симболика и разлог одлуке. У недавно завршеној трци за бодовима, екипа Ајакса (на слици) је освојио 6. место у Међуопштинској београдској А лиги. Успех добија на значају ако се вреднује чињеница да клуб нема свој терен, а самим тим ни оптималне услове за тренинге – речи су творца и главног тренера Светозара Чиче.     

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести