Без победника у вечитом дербију (видео)

У 165. вечитом дербију Партизан и Црвена звезда одиграли су нерешено 1:1 (1:0) и ситуација на табели остала је непромењена. Оба тима има су своје периоде игре па је реми и најпоштенији резултат.
Фонет/А. Барда/ Вечити дерби
Фото: Фонет/А. Барда/ Вечити дерби

Црвена звезда је боље почела дерби, боље стајала на терену, више имала лопту. Лако је чета Дејана Станковића секла нападе ,,вечитог ривала“ и преузимала посед. У 5. минуту имала је Звезда и шансу преко Дионија, али је Поповић интервенисао. Неспретно су пре тога реаговали штопери црно-белих што је уопште била слика бојажљивости са којом су домаћи ушли у меч. Није било оне агресивности ,,парног ваљка“ на коју смо ове сезоне навикли, изабраницима Александра Станојевића су се ,,одсекле ноге“ и нису личили на себе. Тек повремено црно-бели су нешто правили али је изостајао завршни пас.

Натхо је био расположен али није имао саиграча који би га испратили. Преузео је Партизан, временом, иницијативу, и притискао ривала. Било је добрих продора и центаршутева али не и шанси. Ипак, било је постора и за црвено-беле па је Иванић у 23. минуту имао занимљив шут који је зауставио Поповић. Нешто касније велику шансу имао је Катаи али је главом погодио пречку. Свему је претходио центаршут Родића који је био сам на левој страни и послао употребљиву лопту. Утисак је да су црно-бели слабо покривали бокове што је Цревна звезда обилато користила. И, када се чинило да ,,ваљак“ никад неће створити велику прилику лидер на табели је све демантовао и повео са 1:0. Најбољи појединац до тог тренутка на терену, изненада је шутирао искоса са 20-ак метара, изненадио Борјана и постигао гол. Исти играч могао је поново да се упише у стрелце, мало касније, али га је овог пута изблокирао Саного. Разиграли су се црно-бели и у 44. минуту извели изванредну акцију. Урошевић је био у гол шанси али уместо да шутира одлучио је да асистира што није прошло.


Минут ћутања

Вечити ривали пре почетка утакмице одали су пошту недавно преминулом прослављеном српском и европском кошаркашком стручњаку – Душан Дуди Ивковићу. И навијачи два клуба ујединили су се у томе што је била права порука која је морала бити послата.


На полувремену реаговао је Дејан Станковић, и у игру увео младог Лазетића, чиме је хтео да добије на офанзиви. Међутим, Партизан је поново припретио, ак и постигао гл, али је он поништен због фаула у нападу. Ваљак је и иначе био конкретнији па се чинило да измена Дејана Станковића није успела. Међутим, млади Лазетић у 52. минуту показао је да може бити опасан и терет за одбрану црно-белих. Нешто касније у прилици је био Рикардо али је лоше шутирао и показао да није имао своје вече. Исто је урадио и у 61. минуту и потврдио малопре речено. Уследио је период бројних грешака, играча обе екипе. А, онда – шанса за Црвену звезду. Слободан ударац извео је Фалко, а Катаи главом гађао поред гола. Никола Терзић, на другој страни могао је да се прослави, када је после соло продора одлично шутирао али замало поред гола. Што није успео он јесте Катаи, за изједначење, када је на центаршут Родића главом постигао гол.

Утакмица је потом ушла у мирнији ток и остало је 1:1.           

ПартизанЦрвена звезда 1:1 (1:0)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 15.000. Судија: Симовић (Ловћенац). Стрелци: Натхо у 36. за Партизан, а Катаи у 84. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Саничанин, Зђелар, Урошевић (Партизан), а Канга, Саного, Лазетић (Црвена звезда).

ПАРТИЗАН: Поповић 6, Миљковић 6, Вујачић 6, Саничанин 6, Урошевић 6,5, Здјелар 6,5, Јојић 6,5 (Холендер), Марковић 6 (Мениг 6), Натхо 7,5 (Шћекић 6), Јовић 6,5 (Терзић 6,5), Рикардо 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Ераковић 6 (Гајић 6), Драговић 6, Дегенек 6, Родић 6,5, Саного 6 (Станић 6), Крстичић 6 (Лазетић 6,5), Иванић 6 (Фалко 6,5), Канга 6,5, Катаи 7, Диони 6,5.

И. Лазаревић 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести