Црвена звезда, иако је била боља, није успела на Кипру

Омонија је угасила сан Црвеној звезди о трећем узастопном пласману у Лигу фудбалских шампиона и сада црвено-бели морају да се окрену борби за место у Лиги Европе.
zvezda omonija
Фото: ФК Црвена звезда

Црвено-бели су на Кипру већим делом меча били бољи ривал, али неискоришетене шансе одвеле су их у пораз. Пенали су увек били лутрија, овога пута Београђани нису имали среће.

Звезтда у првом делу сусрета у Никозији није играла слабо, била је бољи ривал, али је помало несрећно примила гол, додуше Београђани су врло брзо изједначили, али у наставку меча понестало им је снаге и Кипрани су успели да издрже све налете нашег шампиона. Могла је Звезда до победе и у регуларном делу меча, али и у продужецима, али није имала у својим редовима фудбалера, који би преузео позицију лидера. Катаи је био далеко од препознатљиве форме, Канга је и сувише солирао,а Бен није имао дан. . Показало се да је  новајлија Дијего Фалћинели далеко од праве форме и самопуздања,  па с тога помало и чуди зашто је Дејан Станковић њега одредио као извођача једанаестерца посебно што се Италијан тек недавно придружио екипи. Некако се могло предвидети да неће бити прецизан са беле тачке.

- Били смо бољи готово седамдесет минута. Несрећно смо примили гол, вратили се у игру, издигли из свега и доминирали. Али када осетиш да је противник пао, онда мораш да постигнеш гол и решиш питање победника. Ми смо то морали да урадимо, а нисмо, иако смо били бољи – рекао је тренер црвено-белих.

Потом је додао да су и неки други фактори утицали да његоваа екипа из дуела не изађе као победник.

-  Кипрани су променили тактику, било је много прекида, дугих лопти што нам није одговарало.  И висока температура је утицала на нашу игру, и важност утакмице, и тензија, једноставно у продужецима нисмо имали више снаге. Што се пенала тиче, то је лутрија,  сада је лако рећи ко би требао да шутира. Ипак, морам да нагласим да смо морали преломити меч много раније. Играчима ништа не замерам, дали су све од себе. Наравно, идемо даље, Црвена звезда је кроз историју пролазила и теже моменте. Окрећемо се Лиги Европе.

Дејан Станковић похвалио је момке који су ровити одиграли утакмицу.

- Гобељић, Родић, Катаи и Бен су играчи који су стисли зубе и одиграли утакмицу, иако су изашли из повреда. Знам да ће бити критика и свега, али стојим при томе да нам је недостајао у другом полувремену. Да смо га постигли, све би другачије било – подвукао је тренер црвено-белих.

И. Лазаревић 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести