Ђани водио „мускетаре” до тријумфа

БАЧКО ГРАДИШТЕ: Други фудбалски Меморијал „Милован Јовић“ у игри „три и на три“, који организује ФК Војводина из Бачког Градишта, завршен је тријумфом екипе Четири мускетара.
Tri prvoplasirane ekipe s organizatorima foto:Dnevnik.rs/ V. Jankov
Фото: Три првопласиране екипе с организаторима фото:Дневник.рс/ В. Јанков

Домаћи тим је у финалу победио србобрански Паркетар Дане резултатом 2:1. У утакмици за треће место, екипа „One Team“ из Темерина савладала је Аутосервис Кудрић из Бачког Градишта са 6:2. Три првопласиране екипе добиле су пехаре и новчане награде. Прваци су инкасирали 100.000 динара, другопласиранима је припало 30.000, а трећепласиранима 10.000 динара. Спортском опремом награђен је најбољи играч турнира Александар Ђани Рајовић из победничке екипе.

Лане реализована идеја најстаријег клуба с именом Војводина добила је ове године још успешнију репризу. Укупно 27 екипа из десетак оближњих места такмичило се током две недеље на травнатом терену у СРЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“, где су виђени атрактивни потези мајстора игре „на петопарцу“. Нема сумње, Меморијал је право освежење у летњој фудбалској паузи и прераста у традицију, а што је посебно важно, одржава се легенда о изузетном и свестраном спортском, пре свега фудбалском раднику Миловану Јовићу.

Није на одмет истаћи да је победничка екипа „Четири мускетара“ играла у саставу: Бранислав Марков, Саша Његован, Александар Рајовић и Јован Станковић. Достојни ривал у финалу био им је састав: Зоран Арђељан, Драгољуб Васић, Александар Марјанов и Марко Секулић. Бронзани Темеринци играли су у саставу: Срђан Голуб, Маринко Момчићевић, Стефан Николић и Бошко Рајић. Додајмо да је све време турнира успешно делио правду млади бечејски судија Далибор Бечановић.

Бачкоградиштанци су пре Меморијала одржали турнир у малом фудбалу „Улице Бачког Градишта“, а 28. и 29. јула организоваће јубиларни, десети по реду, Летњи турнир у фудбалу, на ком ће, поред њихове Воше, учествовати Бајша из истоименог места, Милетић из Мошорина и Слога из Темерина.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести