ДЕБИТАНТ СЕ НЕ ШАЛИ Тополчани показали да су с разлогом у Суперлиги

НОВИ САД: Најављивали су тренер Предраг Роган и фудбалери Напретка да ће у дуелу са ТСЦ-ом ићи на трећу узастопну победу, а морали су на крају да спортски честитају екипи из Бачке Тополе на заслуженом тријумфу (3:1).
1
Фото: ФК ТСЦ

С друге стране, тим тренера Золтана Сабоа показао је да се ни мало не шали ни у једном сусрету Суперлиге и на салдо је уписао, уз три ремија, шесту победу, што га је поново лансирало на прво место на табели. Одиграли су момци са севера Бачке тврду и мушку утакмицу, искористили прилике које су створили и доказали да је реми код куће у прошлом колу са Мачвом био последица нешто слабијег дана.

- Нема шале у елитној лиги, свака утакмица доноси нови и веома тежак изазов - рекао је Сабо. - У Крушевцу смо одиграли сусрет у стилу који негујемо и то нам је донело важну победу. До ње смо стигли на крилима два сјајна потеза Владимира Силађија у првом делу игре, тачније голова које је постигао и омогућио нам да у наставку мирније играмо. Напредак је био нешто бољи ривал у првих 45 минута, али смо и ми били веома сконцентрисани, па користим прилику да момцима честитам на мотивисаности, ангажману и, наравно, битној победи. Надам се да ће серија добрих резултата потрајати, јер ми све делује као у некој лепој бајци и управо тако се и осећам.


Силађи: Наши резултати су реалност

Најбољи актер дуела у Крушевцу и двоструки стрелац за ТСЦ био је нападач Владимир Силађи.

- Никако се не шалимо, наши резултати су реалност - задовољно је констатовао Владимир. - Постигао сам два гола у важним тренуцима, у којима је Напредак имао иницијативу, али нам, осим једном, ривал није озбиљније запретио. У наставку је домаћин свим силама покушавао да постигне гол, ми смо се мало повукли, међутим погодак Грабежа је дефинитивно решио утакмицу. Нажалост, због лакше повреде морао сам да напустим терен у 70. минуту и не знам хоћу ли бити спреман за Куп сусрет с истим ривалом, а могуће је да ван строја буде и Варга. Ништа, настављамо да идемо корак по корак и верујем да ћемо остварити још пуно вредних резултата у наставку сезоне.


У другом полувремену Крушевљани су све бацили на напад, покушавајући да се некако резултатски врате у утакмицу.

- То јесте тачно, али смо и ми били на одговарајућем нивоу. Домаћин је, додуше, успео да смањи наше вођство преко Ивановића у 81. минуту, али је то било све. Уследио је гол  Грабежа пет минута касније и утакмица је практично тим поготком била решена. Немамо пуно времена за некакво славље, већ у среду поново играмо у Крушевцу, овога пута у оквиру Купа Србије, и већ смо почели да размишљамо о том сусрету.

Није тим из Бачке Тополе остао у Лазаревом граду, већ се вратио кући.

- Имамо боље услове за рад овде, а у среду путујемо поново у Крушевац. Биће то нови изазов, јер свакој утакмици и у сваком такмичењу прилазимо максимално озбиљно и професионално и настојаћемо то и да докажемо. Понављам, лаких утакмица нема, погледајте само резултате и све ће вам бити јасно. Не постоје јачи или слабији ривали, увек морате да будете на максимуму ако желите да остварујете добре резултате - нагласио је Золтан Сабо.

А. П.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести