Други меморијал „Милан Средановић” у Кули: Смотра младости надмашила очекивања

Други по реду Меморијални турнир млађих фудбалских категорија „Милан Средановић“, у организацији ФК Хајдук 1912, под покровитељством општине Кула и уз подршку Спортског савеза Србије, одржан је  у Кули, на стадиону који носи име човека у чији помен је фестивал и организован.
fudbal b kula
Фото: Приватна архива

Смотра фудбалске будућности је надмашила сва очекивања, учестовале су чак 64 екипе у четири узрасне категорије. У конкуренцији играча рођених 2009. победио је Раднички из Обреновца, који је у финалу победио Школу фудбала Петар Пуача - 1:0. Епитет најбољег играча припао је члану Радничког Андрији Живојиновићу, док је најбољи голман Андреја Стевановић из другопласиране екипе. У конкуренцији играча рођених 2010.  прво место је освојила екипа Жаркова, која је у финалу савладала екипу Бамби из Зрењанина са 4:1. Најбољи играч је Михаило Максимовић из Жаркова, а најбољи голман Данило Јовановић из Бамбија У конкуренцији играча рођених 2011. прво место освојила је екипа ОФК Оџака, која је у финалу победила Школу фудбала Болесников са 1:0. Најбољи играч је  Данило Марковић из Оџака, а  најбољи голман Ненад Лукић из екипе Болесников. У конкуренцији дечака рођеној 2012. прво место је освојила екипа Бамби из Зрењанина, која је у финалу бољим извођењем пенала победила Школу фудбала Болесников са 3:2(регуларни ток завршен је резултатом 1:1). Најбољи играч је Максим Хркаловић из Бамбија, а најбољи голман Павле Шушулић из кулског Хајдука.

Признања најуспешнијим екипама и појединцима уручивали су Миланова ћерка Јелена Средановић, председник кулске оптине Дамјан Миљанић, генерални секретар Спортског савеза Србије  Горан Маринковић, некадашеи играч Хајдука Никола Комазец и директор ФК Хајдук Жељко Ачански.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести