ДРУГОСТЕПЕНА КОМИСИЈА ФСС УСВОЈИЛА ТРИ ЖАЛБЕ: Партизану смањена казна, Звезди није

Другостепена комисија Фудбалског савеза Србије усвојила је жалбе Партизана, нишког Радничког и Радника и преиначила одлуке о кажњавању због коментарисања суђења са три на милион динара.
1
Фото: ФК Партизан

Одлуке су коначне и достављене у канцеларије три суперлигаша.

За исти преступ, такође са по три милиона динара у првом степену, санкционисани су још два клуба – Црвена звезда и Нови Пазар. Казне су остале на снази, јер из београдске улице „Љутице Богдана“ и новопазарске „28. новембра“ нису отпремљене жалбе другостепеној комисији.

У последњем тренутку, првостепена комисија у систему српске куће фудбала, одустала је од знатно већих казни преступницима. Комисија на чијем челу је Румљанин Зоран Смајић, некадашњи полицајац са чином пуковника, додатно је „олабавила“ у коначној одлуци.

Из редова шампиона огласили су се после гостовања Партизана у Сурдулици. Истих сати јавили су се из Хумске, коментаришући суђење на утакмици Црвена звезда – Чукарички.

Претходно су и из Радника, такође, усмерили оштрицу критике ка ФСС и судијској организацији. Оглашавао се и нишки Раднички, међу првима и Нови Пазар, после гостовања у Панчеву.

Из ФСС и од Дисциплинске и етичке комисије ФСС, чијом седницом је током изрицања последњих санкција, председавао Иван Николић, стигла је и јасна порука – свако наредно оглашавање на тему суђења биће драконски санкционисано.

Нови тренд, ипак, унеће додатну и беспотребну конфузију у систем кажњавања Фудбалског савеза Србије.

У последњих месец дана, ипак, није било јавног коменстарисања суђења у медијима, иако је у званичним извештајима евидентирано више грешака судија.

(Спорт клуб)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести