Ђуричин: Напредак сада игра много боље

До краја јесењег дела фудбалског првенства у Суперлиги Србије остало је званично да се одигра још пет рунди.
Ј. Грлић/ Огњен Ђуричин у дуелу с голманом Партизана Владимиром Стојковићем
Фото: Ј. Грлић/ Огњен Ђуричин у дуелу с голманом Партизана Владимиром Стојковићем

Кажемо званично, јер постоје одређене претпоставке да би 21. коло, које је на програму 14. децембра, могло да буде померено за пролеће. Одлуку о томе донеће надлежни органи Фудбалског савеза Србије, а из угла Војводине финиш јесени биће од велике важности. Новосађани сутра дочекују Напредак, потом иду у госте Раду, па им на “Карађорђе” долази екипа Радника, онда путују у Сенту на мегдан ТСЦ-у, а у последњој овогодишњој такмичарској утакмици, требало би да буду домаћини градском ривалу Пролетеру. Успеју ли, како прижељкују, да освоје што већи број бодова, црвено-бели ће на пролеће имати веома лепу перспективу, ако се посматра њихов крајњи циљ, а то је освајање једне од прве четири позиције и излазак у Европу.

Сусрет с Напретком због тога у себи доноси велику специфичну тежину. Ученици тренера Ненада Лалатовића победили су 28. јула, у гостима, тим из Лазаревог града (2:0), головима Огњена Ђуричина и Дејана Зукића и наговестили да амбиције које су најавили пред почетак првенства никако нису без основа.


Лалатовић ће моћи да бира

Новосађани су током првенствене паузе имали одређених проблема с повредама појединих играча, као и због одсуства четворице репрезентативаца Србије. У међувремену, озледе су саниране, екипа се комплетирала, па ће, то је извесно, тренер црвено-белих Ненад Лалатовић имати на располагању све првотимце и моћи ће Напретку да супротстави по њему најбољи тим.


- Напредак је доста лоше ушао у сезону и зато се сада налази тек на 11. месту на табели, иако је у последње време почео да игра много боље - рекао је Ђуричин, који још од утакмице с Пролетером у 6. колу није погодио противничку мрежу. - Тренер Роган је у међувремену све линије тима добро укомпоновао и сада екипа из Крушевца представља заиста озбиљног ривала. Уосталом, то је показала и њихова победа у прошлом колу, када су савладали Чукарички. Свесни смо да нам неће бити лако, али имамо наш план и решени смо да учинимо све како бисмо га реализовали.

Замољен да прокоментарише одакле по њему Војводини прети потенцијална опасност у игри Напретка,  Новобечејац је истакао:

- Веома добро нападају наши сутрашњи гости по боку, где имају брзе и опасне играче. На тај начин углавном и завршавају нападе и јасно је да ћемо морати да на тај сегмент њихове игре обратимо посебну пажњу.

Неднад Лалатовић је већ више пута истицао да Воша нема појединце који могу сами да реше утакмицу, већ да је њена основна снага у екипи, односно снажном колективу.

- Баш тако, и зато ћемо и сутра морати да делујемо као прави тим, да сви гинемо за сваку лопту. Када је тако, управо екипа избацује у први план појединце и то никако не смемо да заворавимо.

Голгетерски пост Огњена Ђуричина се баш отегао, иако је улазио у прилике да постигне гол. Међутим, до сада је само три пута затресао мреже ривала.

- Давно је било када сам се последњи пут радовао... Чини ми се да сам се оптерећивао тиме да морам да будем међу стрелцима и да ми је то доста сметало. Покушаћу да одиграм много опуштенију утакмицу, у смислу тога да пред себе не постављам императив те врсте и надам се да ће то донети резултат, односно да ћу поново бити међу стрелцима. Победа би нам пуно значила и потрудићемо се да до ње, поштујући оно што тренер буде од нас тражио, стигнемо и обрадујемо наше навијаче - додао је Огњен Ђуричин.

Сусрет Војводина - Напредак игра се у суботу на “Карађорђу”, улаз је бесплатан, а почетак је заказан за 18 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести