ФК Војводина пред почетак нове сезоне

Пуно тога променило се у тиму ФК Војводина у односу на прошлу сезону. Велики број стандардних играча напустио је Новосађане, исто толико их је и дошло, а неповољна околност за шефа стручног штаба Александра Веселиновића и његове сараднике била је у томе што су новајлије стизале у ходу, у различитим деловима припремног периода.
Vinsent Eze ulazi u golgetersku formu  Foto: J. Grlić
Фото: Винсент Езе улази у голгетерску форму  Фото: Ј. Грлић

Због тога појединци, и поред несумњивог квалитета који поседују, још увек нису уиграни с остатком екипе, па је због тога тренер новосадске екипе инсистирао на томе да генерална проба пред почетак нове сезоне, дуел с Катаром на стадиону “Карађорђе”, буде затворена за јавност. На трибинама није било публике, али, што је посебно занимљиво, прилику да прате утакмицу нису имали ни новинари који редовно извештавају са утакмица црвено-белих.

„Победили смо резултатом 2:0 и, генерално, задовољан сам односом свих првотимаца према обавезама које су у игри имали“, истакао је Веселиновић. „Голове су постигли Фофана и Езе, а ривал се представио као одличан избор за утакмицу каква нам је била потребна, јер је могло да се примети да у тој екипи наступа доста играча који су наступали у озбиљним лигама. С друге стране, ушли смо у победничку серију, јер током припрема, ако се изузме сусрет наших “резервиста” с Бечејом, нисмо изгубили утакмицу. Одиграли смо прва два дуела нерешено с екипама Будућности из Подгорице и Звијезде 09 из Бијељине (оба пута скор је био 2:2), а у две последње провере савладали смо руски Урал (2:1) и сада Катар (2:0).“

О томе колико му је дуел с Катаром помогао у решавању дилема око састава који ће истрчати на мегдан екипи Младости, тренер Новосађана је истакао:

„Помогла ми је ова утакмица пуно, иако немам дилему који ће састав почети сусрет с Лучанцима. Капитен Никола Антић неће играти због повреде, а Лазар Арсић се враћа у конкуренцију за тим. Јасно је да ћемо имати у постави само двојицу стандардних играча из прошле сезоне, а сви остали, на овај или онај начин, биће новајлије које још увек нису уигране. Потребан нам је процес рада од пар недеља како бисмо их довели до жељене форме, али то време немамо. Видљиво је да још увек међу играчима не постоји квалитетна међусобна комуникација и због тога, уз већ поменути фактор времена, требаће нам и велика доза стрпљења код свих оних који воле Војводину. Квалитет играча несумњиво постоји, што сведочи о одличној селекцији када смо доводили новајлије и надам се да ће нам резултати на почетку Суперлиге ићи наруку, како бисмо достигли ниво форме који желимо. Значи, очекује нас још пуно напорног рада, али треба да будемо и оптимисти.“


С Лучанцима у петак

Нова сезона у фудбалској Суперлиги Србије биће отворена утакмицом Војводина - Младост, која се игра у петак, 20. јула. Дуел је на програму на стадиону “Карађорђе”, а његов почетак заказан је за 20 часова, уз ТВ пренос на каналу ТВ Арена спорт 1.


Да ли је ово коначни састав такмичарске екипе на коју Воша рачуна у новој сезони, или је могуће да црвено-бели у преосталом делу прелазног рока ангажују још којег новајлију, тешко је тврдити.

„Довели смо пуно нових играча и због тога смо се нашли у нетипичној ситуацији када је реч о професионалном фудбалу. То је, међутим, сурова реалност у којој живимо и треба што пре да јој се прилагодимо, што, уосталом, и чинимо. У плану је да доведемо још неколико новајлија, а видећемо да ли ћемо у томе успети на начин на који то прижељкујемо“, најавио је Александар Веселиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести