(ФОТО) ВОША велеобртом ДО ПОБЕДЕ против Јавора и до трећег ТРИЈУМФА

Велеобртом у интервалу надокнаде времена Војводина је победила Јавор са 2:1 у сусрету чији је почетак каснио 15 минута, због пролома облака који је задесио Нови Сад десетак минута пре најављеног почетка меча. Гости су боље отворили утакмицу по врло тешком, водом натопљеном терену.
d
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Већ је први њихов напад утишао малобројне гледаоце који су који минут раније, на позив официјелног спикера, аплаузом поздравили лекаре специјалисте на Институту за плућне болести у Сремској Каменици, који се боре за живот Вошиног фудбалера Џонатана Болингија.

Почетну иницијативу гостију, амортизовала је Војводина после петнаетсак минута игре. Период сопствене надомоћности наговестили су Новосађани прецизном акцијом коју је започео Радуловић, наставио Лазаревић центаршутем, а завршио Зукић промашајем мереним центиметрима. Два минута касније поново је Зукућ био у повољн ој позицији, после центаршута Ивановића, али је улогу главног јунака у петерцу прпустио голману Манојловићу, чији су рефлекс и одбрана за хвалу. Утисак који је најављивао толико жељену резултатску предност употпунио је Радуловић у 22. минуту. Опет покрај стативе.

Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

У међувремену, све до 30. минута, високе оцене за учинак у игри задатка, чувајући најопасније Јаворове нападаче, заслужили су Црномарковић покрај Луеа и Букинац који је мотрио на Танка. На истеку, 30. минута, међутим, капитулирали су Букинац и голман Царевић, када је Танко одлично реаговао на Гојковићеву асистенцију и Јавору обезбедио предност. Исти играч је до полувремена још два пута запретио домаћем голу. Најпре га је у 34. минуту Букинац омео таман толико колико је било потребно да би Царевић сигурно интервенисао, баш као и у последњем минутуј првог полувремена када је ногом зауставио лопту после шута стрелца јединог гола.

Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Други део игре Војводина је започела са двојицом нових играча у шпицу напада: Ивановић је место препустио Вукићу, а уместо Зукића утакмицу је наставио колико дојучерашњи Јаворов стрелац Кембел. Нови пљусак, дуготрајан колико и полувреме, од терена је створио полигон   Велику прилику да ангажованију и знатно храбрију игру материјализује изједначењем пропустио је Радуловић у 62. минуту. Јесте шутирао у оквир гола, али је поогодио голмана Манојловића, који је новом интервенцијом обезбедио још један корак ближе епитету јунака меча.  И у 81. минуту Војводина је била надомак изједначењу: у казненом простору, на Вукићеву  повратну лопту резонски је реаговао Вукановић, који је заменио Малбашића, али једино је изнудио корнер. Шансу утакмице, за спас барем једног бода пропустио је Радуловић на истеку 88. минута. Манојловић је велемајсторски одбранио његов шут са шест метара, да би Скоко потом блокирао Лазаревићев шут.

У осмоминутном интервалу надокнаде времена Војводина је, ипак, резултатским велеобртом стигла до треће првенствене победе: најпре је Радуловић извео корнер, а највиши у скоку пред Манојловићевим голом био је Милосављевић за изједначење, да би у следећем нападу свога тима Кајевић из једанаестерца, после прекршаја Илића на Вукићу, поставио коначан резултат за славље играча домаћег тима и око 2.000 најприврђенијих навијача који су чекали и коначно дочекали дан за, како им је и обећано у најави утакмице, нови почетак у пола белом, пола у црвеном.

Л. Бакмаз

Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Војводина – Јавор 2:1(0:1)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 2.000, судија Марко Ивковић (Лајковац), стрелци: Милосављевић у 90.+ и Кајевић (11 м) у 90.+ за Војводину, а  Тонко у 30. минуту за Јавор , жути картони: Милосављевић, Букинац, Лазаревић, тренер Поповић (Војводина), Скоко, Тојчић, Милошевић, пом.тренер Грујић (Јавор). Црвени картон: пом.тренер Грујић, тренер Мирић (Јавор).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6,5, Лазаревић 6,5, Росић 6 (Кајевић 7), Црномарковић 6,5, Букинац 6, Матеус 6, Милосављевић 7, Радуловић 7, Малбашић 6,5 (Вукановић), Зукић 6 (Кембел 6), Ивановић 6 (Вукић).

ЈАВОР: Манојловић 6,5, Илић 6, Копитовић 6, Скоко 6, Милошевић 6 (Милетић), Петровић 6,5 (Елиомар), Тојчић 6,5, Босић 6 (Обрадовић), Гојковић 6, Танко 6,5 (Ратковић), Луе 6(Долмагић).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести