ФСС и даље тражи селектора: Тумбаковић и Антић једини кандидати

Пре нешто више од две недеље Одбор за хитна питања ФСС разрешио је селекторске функције Младена Крстајића и бацио се у потрагу за његовог наследника, међутим, још не знамо ко ће то бити.
tumbakovic, epa
Фото: Ljubiša Tumbaković, foto: EPA (BORIS PEJOVIC)

Један од чланова поменутог Одбора, доскорашњи први човек Спартака из Суботице Драган Симовић, казао је да ће ФСС разговарати са „најмање 10-15 кандидата”, а да ће одлука о именовању уследити до краја јуна или почетком јула. У јавности су се спомињала многа имена, али наводно је књига спала на два слова: као опције су остали још Љубиша Тумбаковић и Радомир Антић.

Ближи именовању је доскорашњи селектор Црне Горе, који се и у нашој јавности појавио као први кандидат за наследника Крстајића, пошто је на седници у Старој Пазови дато зелено светло за преговоре.

Што се тиче Радомира Антића, који се високо котира и због претходног мандата на месту селектора Србије када су „орлови” играли добар фудбал, имали сјајну атмосферу и доживели неуспех на Светском првенству у Јужној Африци, проблем са њим представља што је и даље на снази суспензија коју је зарадио управо током поменутог турнира.

Фото: Radomir Antić, foto: EPA (GERRY PENNY)

Због понашања после меча са Аустралијом (1:2), ФИФА је Антића суспендовала на четири утакмице, док је две одрадио у квалификацијама пре него што га је сменио Томислав Караџић. У међувремену суспензија није истекла, него би Радомир Антић морао да са трибина посматра наредне две утакмице Србије у квалификацијама за Светско првенство, од којих је и те како важна она прва против Португала у Београду, а након ње и са Луксембургом у гостима.  Раније су као кандидати отпали Славиша Јокановић који је нашао посао у Катару, Ивица Јовановић који води Ал-Наср, односно Горан Ђоровић после неуспеха са „орлићима”. Деловало је у једном тренутку да је Горан Ђоровић највећи противкандидат Тумбаковићу због одличних квалификација са младом репрезентацијом, али брука у Италији и Сан Марину нису му донели нови посао, него вероватно отказ на старом. Из свих ових објективних разлога чини се да је Љубиша Тумбаковић већ виђен на клупи Србије, а наводно би именовање требало да уследи у понедељак.

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести