ФСС ИЗАБРАО БАЗУ ЗА ГРУПНУ ФАЗУ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВО: „Орлови" крећу из Аугзбурга

Жреб за групну фазу Европског првенства 2024. године послао је фудбалску репрезентацију Србије у групу Ц са Енглеском, Словенијом и Данском, а ведва меча наша репрезентација играће у Минхену, што је А одредило да база орлова буде у јужном делу Немачке.
1
Фото: Хотел Максимилијан у Аугзбургу, фото: ФСС

Национални савези су већ средином 2022. године били у обавези да по географским зонама (северисток, запад, југ) направе ужи избор од четири града и да се после жреба одлуче за коначан.

У складу са захтевима селектора Драгана Стојковића и његовог стручног штаба донета је одлука да наш најбољи национални тим током предстојећег шампионата Европе буде лоциран у Аугзбугу у хотелу Максимилијан, “ са коришћењем тренинг центра „Росенау стадион.

С обзиром на чињеницу да ће репрезентација Србије последње две утакмице у групи играти у Минхену на „Алијанц арени“, која се налази недалеко од Аугзбурга, овакав избор био је логичан како би екипа имала што мање оптерећења приликом путовања. Уз то, врло се водило рачуна да смештај, као и услови у тренинг центру буду у складу са највишим професионалним стандардима.

 Хотел Максимилијан  је категорисан са пет звездица и пружа идеалне услове за смештај спортских екипа. У њему су одседали репрезентација Немачке и клубови попут Бајерна из Минхена и Борусије из Дортмунда.

 Тренинг центар је удаљен десетак минута од хотела и поседује најквалитетнију травнату подлогу.

 У складу са регулативом УЕФА репрезентација Србије ће у Немачку допутовати пет дана уочи одигравања прве утакмице. До тог меча наш најбољи тим имаће четири провере, по две у марту и јуну.

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести